Haberler

Elazığ Günlerinin İstişare Toplantısı Yapıldı

Elazığ Federasyonlar Derneği (ELFED), tarafından Elazığ’da 5’incisi, İstanbul’da ise 3’üncüsü düzenlenecek olan “Elazığ Günleri’nin” istişare toplantısı yapıldı.

Elazığ Federasyonlar Derneği (ELFED), tarafından Elazığ'da 5'incisi, İstanbul'da ise 3'üncüsü düzenlenecek olan "Elazığ Günleri'nin" istişare toplantısı yapıldı.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkan Vekili Karahan Çelik, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Müftüsü Peyami Güngör, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Elazığ Turizm ve Kültür Tanıma Derneği (ETUDER), Başkanı Burak Soylu, daha önceki yıllarda yaptıkları organizasyonlardaki hatalardan ders çıkardıklarını belirterek, etkinlikleri daha organize bir şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti.

"150 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADIK"

ELFED Başkanı Faik İçmeli ise, iki yıl önce İstanbul'da 17 derneği tek çatı altında toplayarak, federasyonlarını kurduklarını belirterek, "Artık İstanbul'un her köşesinde Elazığ'ı görmek mümkün oldu. Bu bile başlı başına önemli bir durumdur. Ayrıca dört gün boyunca 150 bin civarında ziyaretçiyi ağırladık. Eksiklerimiz elbette oldu. Bu toplantının amacı da bunları gidermektir. Bu sene bu işe karar verirken sayın valimizle istişare ettik. Belediye başkanımız ve sivil toplum kuruluşları ile görüştük. Onlardan aldığımız destekle bu işe soyunduk. 8-11 Ekim tarihinde 4 gün boyunca en iyi bir şekilde bu işi yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu

"YANSIMALARI ÇOK NET GÖRÜLÜYOR"

Vali Murat Zorluoğlu ise, bu tür faaliyetlerin Ankara ve İstanbul'da yıllardır yapıldığını ve yoğun ilgi gördüğünü vurgulayarak, şu ifadelerde bulundu:

"Bu gibi organizasyonlarda katılım daha çok şehrin sahiplenmesiyle alakalıdır. Şehir belediyeleri, kaymakamlıkları, STK'ları, özel sektör, sanayi kuruluşları tarafından bu tür organizasyonları sahiplendiğinde bunun yansımalarını işte Ankara'da, İstanbul'da çok daha net görebiliyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda sorun yaşandığını belirttiler. Ben de bu sene valilik olarak, belediye olarak bu konuyu daha fazla sahiplenmemizin uygun olacağını düşündüm. Bu organizasyona destek verilmesi gerekiyor. Bu nedenle aramızda bulunan kaymakam arkadaşlarımıza, belediye başkanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza buradan talimat veriyorum. Bu konu ile ilgili zaten bir ay, bir buçuk aylık bir süre kaldı. Her türlü maddi ve manevi desteği bu kuruluşlarımız verecekler. Bu yeterli olmayacaktır. Bu işin gerçekten arzuladığımız şekilde gerçekleşebilmesi için bizim esas STK'larımız da özel sektör kuruluşlarımızın, sanayi kuruluşlarımızın, esnafımızın da aktif bir şekilde desteği de gerekiyor. Bu manada ben Elazığlı esnaf ve sanayici kardeşlerimizin ben gerekli önemi vereceğine inanıyorum." - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Zorluoğlu Karahan Çelik İstanbul Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title