Haberler

Elazığ depremini bilen Naci Görür: Marmara depremi "Geliyorum" diye bağırıyor, çok korkuyorum

Güncelleme:

24 Ocak'taki Elazığ depremini yaklaşık 2 ay öncesinden bilen Deprem Uzmanı Naci Görür, bu kez Marmara Bölgesi için uyardı. Görür, Marmara depreminin gelmek üzere olduğunu söyledi ve "Hepimiz insanız. Çok korkuyorum" dedi.

Yaptığı bilimsel tespit ve yazdığı çalışmalarla Dünyanın En Etkil Bilim İnsanları Listesi'nde yer alan, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür, Marmara depreminin eli kulağında olduğunu söyledi, "Hepimiz insanız, çok korkuyorum" dedi.

Yer bilimci Prof. Naci Görür, "İçinde bulunduğun binaya güvenmiyorsan ve bir de sevdiklerin varsa korkmamak mümkün değil, nihayetinde insansın. Herkes gibi ben de korkuyorum" dedi.

"MARMARA DEPREMİ 'GELİYORUM' DİYE BAĞIRIYOR"

Görür, "100 binleri konuşuyoruz. Hazırlıklı olmamışız. İnsanlarımızı eğitmemişiz. İşte bunlar insanı ürkütüyor. Marmara depremi 'Geliyorum' diye bağırıyor" şeklinde konuştu.

"BAĞDAT CADDESİ'Nİ DEPREM ADI ALTINDA EN GÜVENSİZ YERE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Deprem Uzmanı Görür, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Deprem dünyanın doğasıdır, düzendir. Eğer depremler olmasaydı dünya yaşanmayan bir gezegen olurdu ay gibi. Dünyaya bilimle bakan toplumlar, depremi kavrar kavramaz önlem almışlar. Bugün Japonya, Hollanda gibi ülkelerden bahsediyorum. Önlem almak zor değil ama biz toplum olarak afete dönüştürüyoruz her şeyi. Bağdat Caddesi'ni deprem adı altında en güvensiz yere dönüştürdük. 2-3 katlı bahçeli evler gitti, dar düdük binalar geldi. Cadde tünele döndü. Şimdi git gezemiyorsun, iki arabayla bir sokağından geçemiyorsun."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Naci Görür Marmara Bağdat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Atilla:

Yarım akıllılar gibi deprem toplanma alanları diye bağırdınız. demediniz ki YENİ YAPILAN BİNALAR BİLE RAYLI SİSTEM DEPREME DAYANIKLI BİNALAR DEĞİLLER belediyeden proje onay aşamasında zorunlu sistem olması gerekir demediniz varsa yoksa deprem toplanma alanları diyelimki depremden kurtuldun ev eşya kolay alınabilcek şeylermi Taipei 101 Tayvan 508 metre yüksekliğinde ve 1. sınıf bir deprem bölgesi yeri nasıl oluyorda 7 şiddetinde bir depremde bile 1 tane tas bile yere düşmüyor SUSMAYIN. . .

16
3
yanıtYanıtla
Necla:

Susmayalım da bizi kim takiyor

yanıt0
yanıt0
herif:

zorla deprem çağırıyorlar. Olacaksa da bunların yüzünden olacak

0
5
yanıtYanıtla
Figen:

Ne kadar saçma bi yorumda bulunmuşsunuz . Zorla deprem çağırıyorlar ne demek ya! Her şey Allah’tan . Adam okumuş yıllarını vermiş Bilim adamı olmuş . Demek ki incelemeler sonucu gördü ki anormallikleri böyle bir yorumda bulundu . Olacaksa bunlar yüzünden olacak derken ? Kim yüzünden hangi sebepten bi açıklar mısın ?

yanıt0
yanıt0
Samet:

Bence yollar mollar hastane bilmem ne falan yapılmamalı da bina temelleri gunceldirilmeli

2
3
yanıtYanıtla
Hidir:

Bencede

5
0
yanıtYanıtla
Necla:

Susmayalım da kim bizi takiyor

3
1
yanıtYanıtla
herif:

Zorla deprem çağırıyorlar

0
3
yanıtYanıtla
ÖZBEK:

Bu kriz döneminde Allah herkesin yardımcısı olsun.Insallah deprem olmadan tedbirler hızla alınır.

0
0
yanıtYanıtla
Meltem:

Allah yardımcımız olsun çok korkuyorum yatamıyom geceleri panik atağın var 2 evlâdım var onlara kurtarmazsam bişey olur sa çok ama çok korkuyorum depremden allahım sen bilir sin sen bizi korkutma

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title