Haberler

Elazığ'da Kuduz ve Aşı Stok Takip Eğitimi

Elazığ’da kamu ve özel sağlık çalışanlarına yönelik 6 gün sürecek olan kuduz saha rehberi, aşı stok takip sistemi eğitimleri başladı.

Elazığ'da kamu ve özel sağlık çalışanlarına yönelik 6 gün sürecek olan kuduz saha rehberi, aşı stok takip sistemi eğitimleri başladı.

Elazığ'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına yönelik kuduz saha rehberi, aşı stok takip sistemi, bulaşıcı hastalık ihbarı ve bildirimi konularında eğitim verilmeye başlandı. İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve 6 gün sürecek olan eğitim programına 790 sağlık görevlisi katılıyor. Dünyada hala binlerce insanın kuduz hastalığından dolayı hayatını kaybettiğini belirten Elazığ İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, "Bu da halen yıllarca yapılan mücadeleye rağmen kuduz hastalığının aşılamadığını gösteriyor. Ülkemize yılda 150 bin kuduz temaslı vaka bildirimi var. Türkiye genelinde kuduzdan dolayı bir veya iki kişi hayatını kaybediyor. Elazığ'da ise geçtiğimiz yıl 625 kuduz temaslı vaka kontrol altına alındı, gerekli aşı ve tedavisi yapıldı. Kuduzdan dolayı Elazığ'da her hangi bir ölüm olayı yaşanmadı. Bu da bizim için yüz güldürücü bir olay" dedi.

Bakanlık tarafından kuduz saha rehberinin güncellenerek yenilendiğini ifade eden Akkuş, "Bugün amacımız saha rehberini gözden geçirmek ve mütalaa ederek güncellemek. Bununla birlikte aşıların soğuk zincir takibi var. Bunlar da bazen sorunlar yaşanmaktadır. Bunlar bazen bireysel, bazen de teknik konulardan kaynaklanıyor. Bunun için bakanlık yeni bir sistem geliştirdi. Artık 7 gün 24 saat aşı takip sistemi ile takip edilecek. Bu eğitim 6 gün sürecek. Kamu hastaneleri, aile sağlı merkezleri, özel hastaneler, askeri hastane ve üniversite hastanemizden 790 kişi bu eğitimleri alacak" diye konuştu.

Program çerçevesinde yenilenen kuduz saha rehberi ve uygulamadaki değişiklikleri Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü veteriner hekim Kürşat Kaya, aşı takip sistemini ise İl Soğuk Zincir Sorumlusu Orhan Yılmaz eğitim veriyor. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü İbrahim Halil Akkuş Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title