Haberler

    Elano Hindistan'da Gol Kralı Oldu

    Futbol hayatına Hindistan'da devam eden eski Galatasaraylı futbolcu Elano Blumer, Chennaiyin formasıyla gol krallığına ulaşarak "Altın Ayakkabı" ödülünün sahibi oldu.

    Hindistan Süper Ligi'nde bu yıl çıktığı 11 maçta 8 gol atan Elano, sezonu gol krallığıyla tamamladı. Brezilyalı futbolcuya Altın Ayakkabı ödülünün yanı sıra federasyon yönetimi tarafından araba hediye edildi.

    Birçok emektar futbolcunun forma giydiği Hindistan Süper Ligi'nin ilk sezonunda 8 takım mücadele etti. Kariyerinde Barcelona, Liverpool ve Atletico Madrid gibi takımlarda top koşturan İspanyol Luis Garcia'nın yer aldığı Atletico de Kolkata, finalde İngiliz file bekçisi David James'in kalesini koruduğu Kerala Blasters'ı 1-0 yenerek Hindistan'da sezonu şampiyonlukla noktaladı.

    Kriket ve hokey gibi sporların yaygın olduğu Hindistan'da futbolun gelişmesi için yapılan yatırımın ardından bu sezon İtalyan Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Fransız Nicolas Anelka, David Trezeguet ve Robert Pires, İspanyol Luis Garcia, Joan Capdevila, Sergio Contreras Pardo, Brezilyalı Elano, Andre Moritz, İsveçli Fredrik Ljungberg, İngiliz kaleci David James gibi oyuncuların yanı sıra Brezilyalı teknik adam Zico da ülkede görev aldı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Luis Garcia Elano Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title