Haberler

El Mek Nimir Köprüsü'nün Çelik Tabliyeleri Yerleştirildi

Sudan'ın Başkenti Hartum'da Mavi Nil Üzerinde, Kentin Trafik Yoğunluğu Bakımından En Stratejik Aksında Yer Alacak El Mek Nimir Köprüsü'nün En Önemli Aşaması Olan Çelik Tabliyelerin Yerleştirme İşlemi Tamamlandı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da Mavi Nil üzerinde, kentin trafik yoğunluğu bakımından en stratejik aksında yer alacak El Mek Nimir Köprüsü'nün en önemli aşaması olan çelik tabliyelerin yerleştirme işlemi tamamlandı.

Türk inşaat firması Yapı Merkezi tarafından, 150 Türk ve Sudanlı mühendis ile işçilerin gece-gündüz çalışması sonucu Mavi Nil üzerindeki El Mek Nimir Köprüsü'nün 2. aşaması zamanında bitirildi. Köprünün en önemli kısmını tamamladıklarını söyleyen CHP Milletvekili ve Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, "Bugün tamamlanan kısım köprünün teknik olarak en zor kısmıydı. Bu kısmın finansı Türk Eximbank tarafından sağlandı. Türk Büyükelçiliğimizin şahitliği eşliğinde görevin tamamlandığını kendilerine ispatladık. Bu aşamanın tamamlanmasında Yapı Merkezi'nin bütün mühendislerinin, bütün çalışanlarının çok büyük emekleri var. Bundan dolayı onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sudan Türk Büyükelçisi Fatih Ceylan da, "Yapılan bu köprü; hükümetimiz, büyükelçiliğimiz, Sudan Devlet Başkanı ve diğer yetkililerin çok yakından takip ettiği bir proje. Dolayısıyla bu projenin en önemli safhasının zamanında tamamlanmış olması, ülkemizin buradaki imajı ve güvenirliliği açısından çok önemli. Bu proje, ülkemizin buradaki diğer hamleleri açısından kilit öneme sahip" diye konuştu.

Hartum Valisi Abd El Halim El Mutafi ise, "Sudan halkı olarak çok teşekkür ediyoruz. Bu köprü, Sudan halkına bir armağan olmuştur" şeklinde konuştu.

(SK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title