Haberler

Ekorota Bartın, Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması Projesi"

Bartın'da "Ekorota Bartın, Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması Projesi" bilgilendirilme toplantısı düzenlendi.

Bartın'da "Ekorota Bartın, Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması Projesi" bilgilendirilme toplantısı düzenlendi.

Bartın Üniversitesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğiyle Bartın Valiliği'nde düzenlenen toplantıya, Garnizon Komutanı Deniz Piyade kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun katıldı.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Erdoğan Atmış, burada yaptığı konuşmada, genel olarak deniz turizmine dayanan il turizminin, hazırlanan projeyle farklı alanlara da genişletilmesinin amaçlandığını söyledi.

Öncelikli olarak Bartın'ın köylerindeki ekolojik değerleri ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Atmış, şunları kaydetti:

"Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Pedaldaşlar Bisiklet Derneği bu projenin iştirakçileri arasında. Bu projeyle, nüfusunun yüzde 60,36'sı kırsal alanlarda yasayan Bartın'ın var olan kırsal peyzaj çeşitliliğinin Bartın ile ilgili stratejilerde vurgulanan ekoturizm sektörüne önemli bir altlık oluşturacağını öngörüyoruz. Kırsal kesimdeki turizm ve ekolojik değerlerin ortaya çıkarılması il turizm potansiyeline de önemli katkı sunacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Bartın Valiliği Mehmet Erdemir Batı Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title