Haberler

Yerli Üretime Bir Marka Daha

Büyükşehir Belediyesi, Bursa patentli tramvay, metro vagonu, hızlı tren alt yapısı ve mekanik katlı otopark imalatından sonra motosiklet üretimine de öncülük ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa patentli tramvay, metro vagonu, hızlı tren alt yapısı ve mekanik katlı otopark imalatından sonra motosiklet üretimine de öncülük ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında yapılan yönlendirmeler sonucu Çalı Sanayi Bölgesi'ndeki bir pres fabrikası tarafından üretilen ilk motosikletler tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk ile birlikte motosikletlerin üretimini yapan Çalı Sanayi Bölgesi'ndeki Ar Pres Fabrikası'nı ziyaret etti.

Fabrikada üretilen motosikletleri inceleyen Başkan Altepe, Bursa'nın tramvay, metro vagonu, hızlı tren alt yapısı ve mekanik katlı otopark üretimlerinin ardından motosiklet üretimine de geçmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Cesaretinden dolayı fabrika sahibi İsmet Acar ile oğlu Zülfü Acar'ı tebrik eden Altepe, "Artık Bursa'da motosikletler de yerli olarak üretilebiliyor. 3.5 beygir gücünde ve iki zamanlı olan bu motosikletler, yüzde 86'sı yerli olacak şekilde dünya pazarlarında boy gösterecek" diye konuştu.

Bursa adına güzel bir gelişme sağlandığını belirten Başkan Altepe, "Bursa markalı ürünlerin dünya pazarlarında boy göstermesini sağlamak için gereken her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır motosiklet yedek parça sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade eden firma yetkilisi Zülfü Acar ise, 2010 yılından bu yana geliştirilen iki zamanlı, hava soğutmalı, zincir aktarmalı motosikletlerin Afrika'nın birçok ülkesinde müşteri avına çıktığını söyledi. Bayilik ve satış için birçok firmayla görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Acar, "2014 yılının başında yaklaşık 10 bin adetlik ilk üretime geçebileceğiz. Bursa için yepyeni bir soluk olan ürünümüz firmamızın baş tacı oldu" diye konuştu.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da, Bursa'nın motosiklet üretimiyle ihracatta bir adım daha atmasının önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Şehrin dinamiklerinin farkına vararak tam kapasiteyle faaliyete geçmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini belirten Topuk, "Devlet olarak 2023 hedeflerimiz var. Bu hedeflerin gerçekleşebilmesi için Bursa sanayisinin çok daha faal hale gelmesi gerekiyor. Bu üretim bizi 2023 hedeflerine ulaşma konusunda biraz daha cesaretlendirecek" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Altepe İsmet Acar Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title