Haberler

William Clay Ford, 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Ford Motor Company'nin kurucusu Henry Ford'un hayattaki son torunu William Clay Ford, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Ford Motor Company’nin kurucusu Henry Ford’un hayattaki son torunu ve halen şirketin başkanı olan Bill Ford’un babası William Clay Ford Sr., 88 yaşında soğuk algınlığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Aynı zamanda Detroit Lions futbol takımının da sahibi olan William Clay Ford, şirkette sadece başkan yardımcılığına kadar yükselmiş, buna karşılık oğlunun başkanlığa gelmesi nedeniyle yönetime yakın bir kişilikti.

Edsel Ford’un oğlu olan William Clay Ford, küçüklüğünden itibaren spora ve mekaniğe düşkünlüğüyle biliniyordu. İlk direksiyon dersini dedesi Henry Ford’tan, ilk uçuş deneyimini ise Charles Lindberg’in pilotajında Ford motorlu bir uçakla yaşayan William Clay Ford, 57 yıl boyunca Ford Motor Company’nin çeşitli kademelerinde çalışmış, ancak Başkan Yardımcılığı pozisyonundan daha üst bir mevkide yer almayı istememişti.

FİRESTONE İLE AKRABALIK

1948’de Direktörler Kurulu’na seçilen ve 1949’da Yale Üniversitesi’nden mezun olan William Clay Ford, reklam-kalite kontrol bölümünde çalışmış, 1957’de de Tasarım Komitesi’nin başkanlığına seçildi, 32 yıl bu işi yapmıştı.

Bu süre içinde pek çok başarılı projenin oluşmasında katkı sağlayan William Clay Ford, şirketin zor dönemlerinde desteğini esirgemezken, kardeşinin ölümü sonrasında ailenin en büyüğü olarak önemli bir misyon üstlenmişti. 1947 yılında Firestone lastik şirketinin kurucusu ve Henry Ford’un yakın arkadaşı Harvey Firestone’un torunu Martha ile evlenen William Clay Ford, spora olan merakı nedeniyle 1956’da Detroit Lions futbol takımının yönetimine girdi.

1961’de takımın başkanlığına getirilen Ford, 1964’te de sahibi oldu. William Clay Ford, oy hakkı veren 6.2 milyon adet, yani yüzde 8.7’lik hisseye sahipti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ford Motor Company Henry Ford Detroit Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title