Haberler

Ünlü İş Adamı Hamdi Ulukaya, Servetinin Yarısını Bağışlayacak

Güncelleme:

ABD'nin Türk yoğurt devi Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya, 1,41 milyar dolarlık servetinin yarısını hayırseverlik işlerine ayıracağını açıkladı.

ABD'nin Türk yoğurt devi Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya da servetinin büyük bir kısmını hayırseverlik işlerine bağışlayacak milyarder arasına girdi. Ulukaya, servetinin yarısından fazlasını hayırseverlik işlerine bağışlayacağını açıkladı. Ulukaya'nın kişisel servetinin 1,41 milyar dolar olduğu biliniyor.

ZENGİNLERİN BAŞLATTIĞI KAMPANYAYA DAHİL OLDU

Türk yoğurt devi Ulukaya, The Giving Pledge adıyla bilinen ve dünyanın en zengin kişileri Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett ve Microsoft kurucusu Bill Gates tarafından başlatılan kampanyaya dahil olmuş oldu.

Associated Press'e konuşan Ulukaya, hayırseverlik projelerine dünya genelindeki göçmenlere yardım ederek destek vereceğini belirtti. Ulukaya, bu kampanya için Tent (Çadır) adını verdiği bir internet sitesi kurduğunu ve bu siteye zaman içinde fon desteği sağlayacağını söyledi.

Ulukaya, Tent sitesinin faaliyetlerinin göçmenlerin sorunlara dikkat çekmek ve dünya genelindeki göçmenlere sağlık ve eğitim desteğini kapsayacağını söyledi.

TÜRKİYE'YE 2 MİLYON DOLAR

Ulukaya, halihazırda Türkiye'deki göçmenlere destek olmak için Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Komisyonu'na 2 milyon dolar bağış yapmıştı.

KAMPANYANIN AMACI

Bu kampanya kapsamında, milyarder iş adamlarından hayatta oldukları süre ya da ölümlerinden sonra mal varlıklarının yarısından fazlasını yardım işlerine adamaları isteniyor.
Kampanya kapsamında söz veren isimler bunu "etik söz" olarak kabul edip, herhangi bir yasal anlaşma imzalamıyor.

Kampanyanın asıl amacı bu projeye yeni isimler çekip, hayırseverlik faaliyetleri için farkındalık yaratmak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Berkshire Hathaway Warren Buffett Bill Gates Microsoft Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında? DZEKO NEDEN YOK? Dzeko sakat mı, cezalı mı? Süper Lig'de ilk kez!
500

Yorumlar (91)

merwanmobilWeb@haberler.com:

Kurtlerin iyi yonlerini turk diye sahiplenip kotu yonlerini kro barzo diyerek asagilayan turk kardeslerimiz. Sunu bilin ki sizin nasil devletiniz varsa bizimde devlet kurma hakkimiz vardir ve artik sizin ezici hor gorucu kardesliginizi istemiyoruz. Kendi dilimiz bayragimiz ve vatanimiz var. Muslumanlik kardeslik diye uyuttunuz bunca sene dilimiz kulturumuz tarihimiz yok edildi. Asimilasyon tum gucuyle uygulaniyor.Kendi tarihinizi bize ezberletip durdunuz. Artik yeter.

33
1
yanıtYanıtla
WELAT LİCÊmobilWeb@haberler.com:

HAMDİ ULUKAYA ERZİNCANLI BİR KÜRTDÜR. UZUN YILLARDIR KÜRT HALKININ ÖZGÜR MÜCADELESİNE DESTEK VEREN BİR ŞAHISDIR. TELEVİZYONDA BUNLARI ANLATMAZ AMA YARDIMLARI ORTADA.

12
16
yanıtYanıtla
kobani değil chobani !!!!:

bu adam kürt mürt olamaz kürt olsaydı turk yogurdumu satardı pu ha ha ha

11
16
yanıtYanıtla
anatolianMobil-IOS:

İşte DERSİMLİ olmanın farkı!!!!

13
13
yanıtYanıtla
merwanmobilWeb@haberler.com:

Her biji ape Hamdi. Tu her hebi.

10
11
yanıtYanıtla
Zazabey Mobil-IOS:

Inadına AK parti. Zazaları tanımayan ve yok kabul edenlere diyoruzki bütün Zazalar inadına AK PARTI.

6
13
yanıtYanıtla
Düşman cokMobil-IOS:

Kurt olsa turk olsa ne yazar adamolmuş adam şuna bakin Türk-Kürt harflere bakin biz bükadar birbirine benziyen bir milletiz kavgaya boşverin irak gibi bölünmeyelim

15
3
yanıtYanıtla
ADANALI TAMER:

ALLAHIMBU GIBI INSANLARI CUGALTSIN.

16
0
yanıtYanıtla
Asla Mobil-IOS:

Helal olsun bizim memleketlere örnek olsun

16
0
yanıtYanıtla
GÜNALTAY TURAN:

Arkadaşlar bu kardeşimiz TUNCELİLİ olup yüreği vatan sevgisiyle yanan bir Türk İslam Düşünürü ve Evliyaullahı Hacı Bektaşı Veli öğretisiyle insan olmuş Adem(As) ın bir hücresidir. Bir Türk olarak gözlerim yaşatarak onur duyduğumu ilan ediyorum.

4
11
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title