Haberler

Türk İş Adamı Çalışanlarına 27 Milyon Dolar Dağıttı

Güncelleme:

Yemek Sepeti'nin ses getiren satışının ardından konuşan CEO Nevzat Aydın, payına düşen paranın 27 milyon dolarını çalışanlarına dağıtmış.

2001 yılında kurduğu ve Türkiye'nin ilk garaj şirketlerinden biri olan Yemeksepeti'ni Delivery Hero'ya 589 milyon dolara (1 milyar 596 milyon TL) satan CEO Nevzat Aydın, bu satış ile Türkiye tarihinin en büyük internet satın alımına da imza attı.

Satış sonrası Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Nevzat Aydın, milyonlarca çalışanı kıskandıracak bir detayı da paylaştı.

Arman'ın "Bu paranın hepsi benim olsaydı!" dediğiniz olmadı mı? şeklindeki soruya ''Hayır. Tam tersi, kazandığımız paranın 27 milyon dolarını, 114 çalışanımızla paylaştık.'' diyen Aydın, bu açıklama üzerine gelen sorulara ise şu şekilde cevap verdi.

-Ciddi misiniz?

-Hem de çok. Kötü örnek olduk başka patronlara. Bizden nefret edecekler. Ama durum bu. Hiçbir sözümüz, yükümlülüğümüz olmamasına rağmen, şirketin bu satıştan elde ettiği paranın 27 milyon dolarını çalışanlarla paylaşıyoruz.

-Alan şirket mi veriyor bu parayı? Siz, kendi kazandığınızı mı paylaşıyorsunuz?

-Kendi kazandığımızı dağıtıyoruz. Vergisi ödenmiş bir şekilde. Bu, Türkiye'de bir ilk bu arada.

-Neden böyle bir şey yapıyorsunuz?

-Çünkü ortada bir başarı varsa, bunu hep beraber gerçekleştirdik.

-Peki "Arkadaşlar sizlere, 27 milyon doları prim olarak paylaştıracağız!" dediğinizde naptı insanlar, nasıl tepki gösterdiler?

-Ağlayanlar, mektup yazanlar, çığlık atanlar... Duygulu şeyler yaşandı tabii. Çünkü insanların hayatını etkiliyorsunuz. İnsanlar ev alabiliyor, araba alabiliyor. Öbür türlü 3-5 bin lirayla ya da 7 bin lira maaşla, hayat boyu yapamayacakları bir takım şeyleri, bu kadar yüksek rakamlarla bir anda gerçekleştirebiliyor. İyi bir şey. Keşke daha fazla verebilsek... (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nevzat Aydın Hürriyet Türkiye Türk İş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (107)

yurtsever:

Bunu yapmışsa ALLAH razı olsun, kazancını dahada artırsın derim. Helal olsun

44
0
yanıtYanıtla
yazmam la):

Bu adam dinci kurnaz olsa, iki kurban keser iki de nasihat verirdi. Sakallarını ovarak ve karnını şişirerek şükür etmeyi öğretirdi işçilere, kibirlenirdi. Allah''tan normal yurdum insanı, merhametli ve düşünceli.

12
28
yanıtYanıtla
Mmnn:

Kerizlik yarın dağıttığın her Kuruş için pişmAn olacaksın

1
32
yanıtYanıtla
konyanın manyağı:

Allah istese onlara rızık verir. sen kim oluyorsun da onlara rızık vermeye çalışıyorsun be adam! onlar şükretsinler, afrikda açlıktan ölen insanlar var. Hz. Muhammed yoksul yaşadı, yoksul öldü. Hz Ali gene öyle. Allah onlara vermediyse, demek hayırlısı, onlar için budur. Sen cüzi iradenle, Külli iradeye karşı mı geliyorsun! şaka la hepsi şaka. . . )) bu adam komünist ama, içeri atın ))

3
29
yanıtYanıtla
80ler:

Bilal duymasın o da bagış ister:))

23
3
yanıtYanıtla
Derin StratejiMobil-IOS:

Helal olsun..

21
3
yanıtYanıtla
Gerçek:

Gerçek müsluman bu işte hacca gidip kafasına takke takıp koca sakalıyla malına sarılan değil

17
7
yanıtYanıtla
celal zenginoğlu:

edep ya hu!. .

yanıt0
yanıt0
Celal Zenginoğlu:

yapmasa niye konuşsun. Allah razı olsun. gönlü geniş adammış. Allah ilerisini daim etsin.

22
1
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

HELAL OLSUN İŞTE PATRONLUK BUDUR. KAZANCINI ÇALIŞANI İLE PAYLAŞAN ONLARI MUTLU EDEN RIZASINI KAZANAN ALLAH IN DA RIZASINI KAZANIR. VAY HALİNE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANINI KAZIM KAZIM KAZINDIRAN CUMA GÜNLERİ HOCANIN HEMEN ARKASINDA NAMAZA DURAN RAMAZANDA ÜÇ BEŞ PAKET İYAŞE DAĞITIP ZEKATIMI FİTREMİ VERDİM DİYEN ADINA CAMİ YAPTIRIP YILLARCA BİTİRMEYİP HER YIL GİDER GÖSTERİP VERGİDEN DÜŞEN PATRONLARA.

22
0
yanıtYanıtla
celal zenginoğlu:

edep ya hu!. .

0
0
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title