Haberler

Tim'de Seçim Yaklaştı Hava İyice Gerildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (Tim) Seçimli Genel Kurulu Öncesi Adayların Sinirleri İyice Gerildi. Önceki Akşam Tim Binası Önünde Karşılaşan Başkan Adaylarından İsmail Gülle ile Oğuz Satıcı'nın Kayınbiraderi Aral Aliş Arasında Gerginlik Yaşandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) seçimli genel kurulu öncesi adayların sinirleri iyice gerildi. Önceki akşam TİM binası önünde karşılaşan başkan adaylarından İsmail Gülle ile Oğuz Satıcı’nın kayınbiraderi Aral Aliş arasında gerginlik yaşandı.

TÜRKİYE’nin bütün ihracatçılarının çatı örgütü olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yaklaşan seçimli genel kurulu öncesinde adayların sinirleri geriliyor. Önceki akşam saat 16.30 civarında Yenibosna’daki TİM binası önünde TİM Başkanı Oğuz Satıcı’nın kayınbiraderi ve TİM delegesi L. Aral Aliş ile karşılaşan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Araya Oğuz Satıcı’nın ortağı Tunç Özkan’ın girmesiyle tartışma noktalandı.

Niyetini söyleseydin

Eski arkadaşlar olarak TİM binasının önünde sohbete başlayan üçlünün diyalogu bir anda gerginleşti. L. Aral Aliş, İsmail Gülle’ye "İsmail ayıp ettin, böyle bir niyetin varsa önceden söyleseydin. İnsan kendi grubundaki arkadaşına Bizans oyunu yapar mı" diye sorduğunu Gülle’nin ise bu soru üzerine argo yanıt verdi. Aliş, bunun üzerine kendisinin "Bak İsmail, önceden arkadaştık, böyle kelimelere bir şey demezdik ama artık arkadaş değiliz. Sözünü geri al" dediğini, İsmail Gülle’nin ise "Geri almıyorum" diye yanıt verdiğini öne sürdü.

Öpüşme ve tartışma

Bu diyalogu doğrulayan Tunç Özkan ise İsmail Gülle’nin sözünü geri almaması üzerine Aral Aliş’le aralarında gerginlik yaşandığını söyledi. Özkan, şöyle konuştu: "Aral Bey ile TİM binası önünde konuşuyorduk. O sırada İsmail Bey geldi. Öpüştük merhabalaştık sonra konuşmanın bir yerinde İsmail Bey argo kelimeler sarfetti. Aral Bey de buna bozuldu ve İsmail Bey’e ’Bu sözlerini geri al’ dedi. O da almadı. Araya girdim ikisini de arabalarına bindirip gönderdim."

Keşke hiç olmasaydı

İsmail Gülle ise, talihsiz bir gerginlik yaşadıklarını belirterek, "Keşke hiç olmasaydı. Tabii ki bu konu üzerine konuşacak durumda değilim ama adaylığım da sürecek" dedi. Gülle’nin daha sonra da yakın çevresine "Keşke hiç aday bile olmasaydım da böyle bir olay yaşanmasaydı. Böyle bir olayla anılmak çok kötü" dediği öğrenildi.

Satıcı çekilebilir

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) seçimli genel kurulu 9 Eylül’de İstanbul’da yapılacak. 19 Ağustos tarihi itibariyle TİM başkanlığı için adaylığını resmen açıklamış tek isim Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran oldu. İTHİB Başkanı İsmail Gülle’nin adaylığı da bir süredir kulislerde konuşuluyor. TİM Başkanı Oğuz Satıcı’nın ise bir dönem daha başkanlık istediği ancak, halen TİM’de Başkan Vekili olan Mehmet Büyükekşi lehine yarıştan çekilebileceği belirtiliyor. TİM Başkanı, bölgesel ve sektörel 59 İhracatçı Birliğini, 23 İhracatçı Sektörünü, ihracatçılara ve ihracatçı birliklerine hizmet veren 13 Genel Sekreterliği, ulusal ve uluslararası düzeyde temsil ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title