Haberler

Tekstilin Başkentinden Tekstil Makineleri Fuarına Büyük İlgi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, dünyanın en önemli tekstil ve hazır giyim makinaları fuarı olan ITMA 2015 Fuarı’na çıkarma yaptı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, dünyanın en önemli tekstil ve hazır giyim makinaları fuarı olan ITMA 2015 Fuarı'na çıkarma yaptı. 230 kişilik heyet, sektörlerindeki yenilikleri yakından inceleme fırsatı yakaladı.

4 yılda bir düzenlenen ve yenilikçi vizyonu ile kendi sektöründe dünyanın en önemli fuarı olarak gösterilen ITMA 2015 Fuarı'na Bursalı sanayiciler büyük ilgi gösterdi. Yenişehir Havaalanı'ndan özel uçak kaldırılan organizasyonla 230 kişilik heyet bu yıl İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen fuarı yakından inceleme imkanı buldu.

BTSO Başkanvekili İsmail Kuş, Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Akça ve Hasan Gürses ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın da aralarında bulunduğu BTSO heyeti fuar ziyaretinin yanı sıra Milano'da bir dizi temasta bulunacak. Büküm makinelerinin dünyadaki tek üreticisi olan Marzoli firmasında incelemelerde bulunacak olan BTSO heyeti, ITMA Fuarı organizatörü olan MP Italy Ventures SRL'nin BTSO onuruna düzenleyeceği resepsiyona katılacak. Bursalı işadamları, İtalyan iş dünyası temsilcileri ile işbirliği masasında buluşacak.

"YENİ PAZARLARIN YOLLARINI AÇAN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip olan Bursa'nın otomotiv, makine ve tarım sektörlerinde güçlü bir potansiyel taşıdığını ifade eden BTSO Başkanvekili İsmail Kuş, "Avrupa'nın en büyük tekstil üreticisi ve tedarikçisi olan Türkiye'nin tekstil başkenti Bursa'dır. Bursa olarak tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerimizde 2023 yılında 70 milyar doların üzerinde bir ihracata ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda sektör temsilcilerimize yeni pazarların ve güçlü işbirliklerinin yollarını açan çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Kentin en büyük fuar alanı olan Rho Fiera'da 200 bin metre karelik alana kurulan fuara 1.600 firma katıldı. 122 firma ile fuara katılım sağlayan Türkiye, metrekare olarak en çok alana sahip olan 3'üncü ülke oldu. Düzenlenen fuarda örgü makinelerinden, veri işleme tesislerine; kimyasal liflerden, dijital baskı tekniklerine kadar sektörde kullanılan birçok ürün ziyaretçilere sunuluyor. 12-19 Kasım tarihlerinde ziyarete açık olan fuarı, bu yıl dünyanın dört bir tarafından yaklaşık 100 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yenişehir Havaalanı İsmail Kuş Milano Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title