Haberler

Tekstilci Hazım Sesli Tutuklandı, Beş Şirketi İçin İflas Erteleme İstendi

Güncelleme:

Uşak'ta yürütülen 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Hazım Sesli'nin sahibi olduğu beş şirket için iflas erteleme istendi.

Bir dönem Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapan Hazım Sesli geçtiğimiz ekim ayında tutuklandı. Sesli'nin tutuklanmasından bir süre sonra, aile şirketi konumundaki işletmeler için de zorlu bir süreç başlamış oldu.

'ŞİRKETLER KORUMAYA ALINSIN'

Tekstil sektöründeki varlığı yarım asrı bulan Sesli Ailes'in ait şirketler için mahkemeye başvuruldu. Mahkemeye yapılan dava başvurusunda şirketlerin borca batık olduğu, haklarında tedbir kararı verilmesi istendi.

5 FİRMA İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Ticaret mahkemesi sıfatı ile Uşak 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 21 Aralık günü yapılan başvuruda, iflas erteleme istenen şirketler şöyle sıralandı: Sesli Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sespa İhracat ve Pazarlama Anonim Şirketi, Eten-Sesli Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Sesli Pazarlama Anonim Şirketi ve Sesli Mağazacılık Anonim Şirketi.

MAHKEME KAYYUM ATADI

Mahkeme yaptığı inceleme sonrası ara kararını verdi. Mahkeme şirketler için tedbir kararı vererek kayyum ataması yaptı. Mahkeme, şirketlere denetim kayyumu olarak ise Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Himmet Yaşar'ı kayyum olarak atadı.

FABRİKASI AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Soruşturma kapsamında tutuklanan Hazım Sesli, iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Sesli Ailesi esasında Nevşehirli… Aile, tekstil sektörüne yönelik ilk yatırımlarını 1967 yılında Uşak'ta attı. Aile ilk olarak yün iplik üretimi yaptı. Zamanla işleri büyüyen Sesli Tekstil 50 bin metrekarelik 3 tesiste 400'e yakın çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Sesli Ailesi'ne ait battaniye fabrikası kendi alanında Avrupa'nın en büyüklerinden biri konumda…

90'lı yıllara kadar yerel piyasalara yönelik ürünler üreten Sesli Tekstil, 1993 yılında İstanbul'da kurduğu Sespa İhracat ve Pazarlama A.Ş. ile birlikte yurtdışı piyasalara da açıldı. İlk yıllarda Ortadoğu'da ve Avrupa'da birkaç ülkeye ihracat yapan Sespa zaman içinde 5 kıtada 50'yi aşkın ülkeye ihracat yapıyor.

ODA BAŞKANLIĞI DA YAPTI

İş dünyasının yakından tanıdığı Hazım Sesli, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu başkanlığı yanı sıra Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapmıştı. Sesli, ticaret yapmaya okul yıllarında başladığını anlatmıştı. Sesli, kendi ifadesi ile, okula gittiği süreçte bir yandan su satıp bir yandan sakız sattığını anlatmıştı. (Kaynak:Hüriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Uşak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (65)

HAMİDO:

MEREK ETMEYİN HİÇ BİR ZULUM KARŞILIKSIZ KALMAZ GÖR BAK MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.

55
2
yanıtYanıtla
ziya:

Akpartiyi çekemeyen yorumcular çatlasanızda patlasanızda durmak yok yola devam.

9
42
yanıtYanıtla
DEDİM:

İNAT UĞRUNA NELER FEDA EDİLİYOR BUNLARIN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKLER ZAMANINDA KOMBASSANA YAPILAN ŞİMDİ BAŞKA FİRMALARA YAPILIYOR

43
7
yanıtYanıtla
dobra:

adaletsiz her iş batmaya mahkumdur.

14
31
yanıtYanıtla
KIBRISLI ASIL TURK:

ERDOGAN VE AKP ONDAN OLAMYANLARI DUSMAN ILAN EDIP MALLARINA EL KOYUP YANDASLARINA PESKES CEKIYOR YALAN PALAVRA ILE INSANLARI ICERI ATIP DAMGALIYORLAR, ALIN SIZE ACILIP PADISAHLIK DIKTATOR DUZEN, SUSTUKCA YARIN SIRA SIZEDE GELECEK

41
2
yanıtYanıtla
osman zalim:

Soruyorum bu adamın suçu ne , Sucu nedir bilen varsa yazsın . ne ile suçlanıyor.

38
2
yanıtYanıtla
CV2:

O İFLAS ETTİ AMA BİRİLERİ HALA YEMEK VE DENİZ İŞİNDE SIÇRAMAYA DEVAM EDİYOR NABER.

38
1
yanıtYanıtla
Uslanmaz:

1967den beri vergi ödemis bir sirket simdi paralel oldu ve kayxum atandi. Cok inandirici hükümet götüreboldigini gltürüyor

33
5
yanıtYanıtla
:

KOYUNLAR İNANIR

yanıt8
yanıt0
Dogrucu:

bunların hiçibiri cemaatçi degil. ülkesini milletini seven vatansever iş adamları. amaç ülkenin köküne zehir enjekte etmek. 10 seneye kalmaz görürsünüzz tedavisi olmayan bu illetin sonuçlarını.

34
4
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title