Haberler

Talih Kuşu 5 Yılda Sponsorluğa 12 Milyon YTL Ödedi

Milli Piyango İdaresi Son 5 Yılda Sponsorluk ve Reklam İçin 12 Milyon YTL Ödedi. 1990 Yılından Beri Yürüttüğü Faaliyetler Sonucunda 28 Okul ve 4 Yurt Yaptıran Milli Piyango İdaresi, 60 Milyon 117 Bin YTL Harcarken İdare'nin Sponsorluk Yaptığı Tek Medya Kuruluşu İse TRT Oldu.

Milli Piyango İdaresi son 5 yılda sponsorluk ve reklam için 12 milyon YTL ödedi. 1990 yılından beri yürüttüğü faaliyetler sonucunda 28 okul ve 4 yurt yaptıran Milli Piyango İdaresi, 60 milyon 117 bin YTL harcarken İdare'nin sponsorluk yaptığı tek medya kuruluşu ise TRT oldu. Milli Piyango İdaresi, 1 Ocak 2003 ile 1 Eylül 2008 tarihleri arasında sponsorluk için TRT'ye 206 bin 500 YTL öderken yine aynı tarihlerde sadece TRT'ye reklam veren İdare, reklam bedeli olarak 3 milyon 165 bin 789 YTL ödedi. Milli Piyango İdaresi'nin medya dışında ise sponsorluk ve reklam için ödediği rakam ise 8 milyon 934 bin 250 YTL'yi buldu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın Milli Piyango İdaresi'nin reklam ve sponsorluk için yaptığı harcamalara ilişkin soru önergesini Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer'in bilgi notuyla yanıtladı. Milli Piyango İdaresi'nin reklam ve sponsorluk faaliyetlerindeki temel ölçütünün sosyal sorumluluk ilkesi olduğunu, bu faaliyetlerde ayrımcılık yapılmasının sözkonusu olmadığını ifade eden Bakan Çiçek, şu bilgileri verdi:

"Bu ilke doğrultusunda İdaremizin reklam harcamalarının yüzde 70'inden fazlası, İdaremiz adını taşıyan okul ve yurtların yapımına ayrılmaktadır. Böylece bir yandan kurumsal sosyal sorumluluk ilkesi gereğince ülkemiz eğitimine önemli katkılar yapılmakta, diğer yandan "Milli Piyango' markasının kalıcı bir reklam ve halkla ilişkiler faaliyetiyle etkinliği arttırılmaktadır. İdaremizin 1990 yılından beri yürüttüğü bu faaliyetler sonucunda 28 okul ve 4 yurt yaptırılmış olup, 3 okul ve yurdun inşaatları ise devam etmektedir. Bu kapsamda 60 milyon 117 bin 300 YTL ödeme yapılmıştır."

-TRT'YE 5 YILDA YAKLAŞIK 3.5 MİLYON YTL ÖDENDİ-

Milli Piyango İdaresi'nin sponsorluk yaptığı tek medya kuruluşunun TRT olduğunu belirten Bakan Çiçek, 1 Ocak 2003 ile 1 Eylül 2008 tarihleri arasında sponsorluk bedeli olarak bu kuruma 206 bin 500 YTL ödendiğini kaydetti. Çiçek yine aynı dönemlerde İdare reklamlarının sadece TRT'ye verildiğini de kaydederek reklam bedeli olarak da 3 milyon 165 bin 789 YTL ödendiğini bildirdi.

-AKDENİZ KAPLUMBAĞALARI KONFERANSINA DA SPONSOR OLDU-

Bakan Çiçek'in verdiği bilgiye göre Milli Piyango İdaresi son 5 yılda medya dışında 8 milyon 934 bin 259 YTL reklam ve sponsorluk harcaması yaptı. İdare'nin sponsorluk yaptığı kurum ve projeler arasında ise "Kemaliye ilçesi açıkspor alanının yeniden düzenlenmesi, 20'nci Ankara Müzik Festivali, İstanbul Kültür Sanat Müzik Festivali, Özel Olimpiyatlar, MP Spor Klübü, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu Aile Şurası, Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı "1'nci Doğa Sporları Şenliği', 21'nci Uluslar arası Ankara Müzik Festivali, İzmir Fen Lisesi Donatımı bedeli, Çevre ve Orman Bakanlığı Uluslar arası Akdeniz Kaplumbağaları konferansı, Maliye Gençlik Spor Klubü, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Sosyal Tesisleri donatımı, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu tanıtım filmi, Pekin Olimpiyatları" yer aldı. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title