Haberler

Suzukı Türkiye, Kuruluşunun 25. Yılını Kutluyor

1980'li Yıllarda Otomobil İthalatının Serbestleşmesiyle Kurulan Türkiye'nin İlk Distribütörü Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.ş., Türkiye'ye Gelişinin 25'inci Yılını Kutluyor.

1980'li yıllarda otomobil ithalatının serbestleşmesiyle kurulan Türkiye'nin ilk distribütörü Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş., Türkiye'ye gelişinin 25'inci yılını kutluyor.

Suzuki'den yapılan açıklamaya göre, şirket farklı otomobil modellerinin yanı sıra, motosiklet ve marin alanlarındaki geniş ürün yelpazesi ile 25'inci yılında Japonya'yı Türk tüketicisi ile buluşturmaya devam ediyor.

25 yıl süresince insanların alışkanlıkları ve beğenileriyle birlikte gerek dünyada gerekse de Türkiye'de çok şeyin değiştiğini ama Suzuki'nin Türkiye'ye verdiği önemin hiçbir zaman azalmadığını vurgulayan Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Ural Hakverdi, "25 yılda değişmeyen bir şey daha var. O da Suzuki Motor Corporation ile Şirketimiz arasındaki derin dostluk ve yakınlık. Bu güven ve Türkiye'nin geleceğine olan inanç bugüne kadar çok güzel sonuçlar verdi, vermeye de devam edecek" dedi.

1984'ten beri Türk otomotiv sektöründe yer almaktan ve Türk insanına hizmet vermekten gurur duyduklarını belirten N. Ural Hakverdi, "Geçen 25 yılda her zaman Türk ekonomisine güvendik ve yatırım yapmaktan kaçınmadık" şeklinde konuştu.

Hakverdi, Suzuki'nin Türkiye'deki ilk distribütörlüklerden biri olduğuna dikkat çekerek, 25 yılda Türk otomotiv sektörünün gelişimine çok şey kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti.

1984 yılında birkaç bin adet olan ithal otomobil pazarının 2007 yılında 594 bin 762 adete ulaştığını, rekabetin Türk Otomotiv sanayinin bugün ulaştığı büyük güce çok olumlu katkılar getirdiğini, 25 yıl içersinde sektörün pazarlama ve satış strateji ve uygulamaları konusunda çok önemli gelişmeler gösterdiğini belirten Hakverdi, "İlk pazarlama faaliyetlerinden biri olarak 1984 yılında bir büyük günlük gazete bizden 7 adet Suzuki araç istedi ve bu araçları çekiliş ile tüketiciye verdi. Gazete ilanlarında Suzuki araçlarımız 'Japon Harikası' olarak lanse edildi ve böylelikle tüm Türkiye'de tanınmış oldu" dedi.

Türk tüketicisinin artık bilinçli olarak araç satın aldığını ifade eden Hakverdi, "Aldıkları araçta dikkat ettikleri özelliklerden en önemlisi araçların sağlamlığı, teknolojisinin güncel olması ve araçların kullanım maliyetlerinin çok düşük olması. Biz de Suzuki olarak tüketicilerimize istedikleri bu özelliklerin hepsini bütün modellerimizde sunmaktayız" dedi.

Suzuki'nin 2007'de yükselen satış grafiği ile yüzde 40 artış elde ettiğini belirten Suzuki Murahhas Azası Ali Savcı, ekonominin itici güçlerinden biri olan otomotiv sektöründe Türkiye ve dünyada yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen 2008'in ilk 4 ayında da hedeflenen satış adetlerine ulaşıldığını ifade etti.

Dünya ekonomisinde görülmeye başlayan daralmanın Türkiye'ye de yansımasını öngörerek stratejilerini ona göre belirlediklerini kaydeden Savcı,"Otomotiv, her geçen gün tüketici ile buluşan yeni modellerle son derece dinamik ve rekabetçi bir sektör. Biz, Suzuki'nin en büyük özelliği olan canlı ve atak kişiliğini kullanarak bu pazarda elde ettiğimiz satış grafiğini ve bulunduğumuz konumu güçlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Savcı, "2008'in ilk ayında son derece rekabetçi bir fiyatla sedan ve hatchback olarak pazara sunduğumuz, Suzuki'nin genişleyen ürün yelpazesinin yeni temsilcisi SX-4'le ve yeni modellerimizle pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title