Haberler

    Spl'de Lisanslama Sınavları Artık Elektronik Ortamda

    Sermaye Piyasası Lisanslama sınavlarında elektronik dönem başladı.

    Sermaye Piyasası Lisanslama sınavlarında elektronik dönem başladı. SPL tarafından kağıt ortamda yürütülmekte olan lisanslama sınavlarının elektronik ortam üzerinden de gerçekleştirilmesine imkan veren Elektronik Lisanslama Sınavlarının (e-LS) ilk aşaması devreye girdi.

    Teknoloji odaklı çalışmalara özen gösteren Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL), lisanslama sınavlarındaki dijital dönüşüm süreci ile fark yaratan şirketler arasında yer alıyor. Bu kapsamda; ülkemizde sermaye piyasalarının küresel bir marka olma yolunda ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine ve sürekli gelişiminin sağlanmasına lisanslama, sicil ve eğitim hizmetleri ile katkıda bulunan SPL, lisanslama sınavlarında elektronik dönemi başlattı. Elektronik Lisanslama Sınavları (e-LS); ilk aşamada 6 sınav konusu için, SPL merkezinde bulunan bilgisayarlı sınav salonunda hafta içi 3 gün ve her gün 6'şar seans olmak üzere düzenleniyor.

    SPL Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Kaya, "Tüm kurum ve kuruluşlarda dijital dönüşümün konuşulduğu bu dönemde biz de SPL olarak teknoloji yatırımlarına ağırlık veriyoruz. İçinde bulunduğumuz inovasyon çağında, dijitalleşmenin ve teknolojik adımların hızına yetişebilmek ve sektör beklentilerini daha iyi karşılayabilmek amacıyla SPL olarak sistem altyapımızı geliştirme çalışmalarına oldukça önem vermekteyiz. Sermaye piyasalarımızın gelişimine süreklilik kazandırmak için teknolojik yapılanmaların önemine inanıyor ve kendimizi bu alanda sürekli geliştiriyoruz" dedi.

    e-LS'nin, sermaye piyasası kurumlarının ve halka açık ortaklıkların lisanslı personel ihtiyacını karşılamada önemli bir adım olduğuna inandığını belirten SPL Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Tuba Ertugay Yıldız ise şunları söyledi:

    Sınav sonuçları artık 5 gün sonra açıklanacak

    "e-LS yani elektronik sınav ile sınav katılımcılarının sınavlara girebilmek için 6 ay beklemesine gerek kalmadı. Yeni yapı ile bir lisansa ait tüm sınav konularına aynı gün girmek yerine 45'er dakikalık sınav konularına istenilen günlerde ayrı ayrı girilebilmekte ve sınav sonuçları 5 iş günü gibi çok kısa bir süre içerisinde öğrenilebilmekte.

    Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ise etkinlikte yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Elektronik lisanslama sınavlarının başlamasıyla, lisanslama sistemimiz daha etkin ve çağdaş bir boyut kazanmış, daha güncel bilgilerle daha hızlı sınav yapma imkanı oluşmuştur" dedi.

    Lisanslama çalışmalarını finansal okuryazarlığın bir parçası olarak gördüğünü ve toplumun tüm bireylerinin finansal okuryazarlık düzeyini yukarılara çekmenin temel amaçları olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Vahdettin Ertaş şöyle devam etti: "Hedefimiz İstanbul'u uluslararası bir finansal eğitim merkezi yapmak ve SPL'nin verdiği lisansların CFA lisansları gibi dünyanın her tarafında kabul göreceği bir lisanslama sistemini oluşturmak."

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Vahdettin Ertaş Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title