Haberler

Silah Sırlarını Satan Müdürü İhbar Eden İş Adamı: Vatanım İçin Yaptım

Güncelleme:

MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'yi MPT-76'nın bilgilerini satarken yakalatan alıcının, "Yurtdışında yaşasam da ülkemin bu duruma düşmesine içim elvermedi" dediği ortaya çıktı.

Suçüstü yakalanan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin iki silaha ait gizli bilgileri satmaya çalıştığı iddia edilen ABD'deki Türk iş adamının ifadesinde, "Vatanım için ihbarda bulunmak istedim. Satmak için ısrarcı oldu. Bana verdiği bilgiler 100 milyon dolar değerinde olan bilgilerdi." dediği öğrenildi.

SİLAHLARIN SİVİL VERSİYONLARINI SATTI

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin ABD'de silah fabrikası bulunan Türk iş adamı K.K.'ye MP-5 ve MPT-76 marka silahların çizim ve üretim planlarını satarken suçüstü yakalanarak tutuklanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tanrıverdi, ABD'de silah ticareti yapan Türk kökenli iş adamıyla MKEK'deki görevi nedeniyle tanıştı. Tanrıverdi, kurum adına bu kişiye bin adet MP5, G-3 ve buna benzer silahların sivil versiyonlarını yasal olarak sattı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Tanrıverdi, daha sonra iş adamına "MP-5 ve MPT-76 marka silahların çizim ve üretim planlarını satmaya" çalışırken suçüstü yakalandı ve "Devlet sırlarından yararlanma, Devlet hizmetlerinde sadakatsizlik" ve "Rüşvet almak ve vermek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tanrıverdi'nin tutuklanmasını sağlayan iş adamı ifadesinde, MKEK Silah Fabrikası Müdürü Tanrıverdi'nin iki silaha ait bilgileri kendisine satmakta ısrarcı olduğunu belirterek, şunları söylediği öğrenildi:

VATANIM İÇİN İHBAR ETTİM

"Daha önceden tanıştığım ve ilişkim olan Mustafa Tanrıverdi yaklaşık bir buçuk ay önce söz konusu iki silaha ait bilgilerin satışında ısrarcı oldu. Bana, 'ABD'de silah fabrikan var, bu bilgiler orada kullanılırsın.' dedi. Ben de teklifi düşündüm, dostlarıma danıştım. Ben yeterince zengin bir insanım, paraya ihtiyacı olan biri değilim. Özellikle MPT-76 marka silahı, NATO standartlarındaki en çok testi geçebilen ve dünyada birinci sırada yer alan bir silah. Bu nedenle yurt dışında çok sayıda alıcısı bulunmakta. Ülkemin bütün büyük buluşlarının yurt dışına çıkarılmasından rahatsızım. Vatanım için şüpheli hakkında ihbarda bulunmaya karar verdim. Mustafa Tanrıverdi'nin 2 flash disk içinde verdiği bilgiler, benim için 100 milyon dolar değerinde olan bilgilerdi. Tanrıverdi, devletin söz konusu proje için 20 milyon dolar para harcadığını söyledi. Benden, vereceği bilgiler karşılığında yüzde 2'sine karşılık gelen 360 bin dolar talep etti. Sonra 60 bin doları almaktan vazgeçti."


MÜEZZİNOĞLU SÜRPRİZİ

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre iş adamı, soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan'a, 1 Nisan tarihinde ihbarda bulundu. Savcı Saylan, şüpheli Tanrıverdi hakkında teknik takip kararı aldırdı. İş adamının, yaptığı pazarlıklar ve görüşme yerleri konusunda soruşturmanın başında bulunan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen ve savcı Saylan anbean bilgilendirildi.

İşadamının, operasyonu sürdüren birimlerin gözetiminde 6 Nisan akşamı Tanrıverdi ile Eskişehir yolunda bir lokantada buluşması kararlaştırıldı. Tanrıverdi, saat 18.20 sıralarında buluşma yerine geldi. Tanrıverdi'ye suçüstü işlemi yapılması için çok sayıda polis de hazırlık yaptı. Operasyonu yapan birimler, bu sırada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da aynı lokantaya yemek yemek için geldiğini tespit etti. Bunun üzerine, Müezzinoğlu'nun koruma müdürü ile temasa geçildi ve bakanın lokantaya gelmesi engellendi.


ÜZERİNDE 5 TANE FLASH BELLEK ÇIKTI

İş adamı, içinde 200 bin TL ve 300 bin ABD doları bulunan çantayı şüpheli Tanrıverdi'ye teslim etti ve kendisinden 2 tane flashbellek aldı. Bu işlemin tamamlanmasının ardından gözaltı işlemi yapıldı. Yapılan üst aramasında Tanrıverdi'nin üzerinde 5 tane flashbellek daha bulundu. Tanrıverdi, 5 flash bellek için, geçmişte MKEK'de AR-GE müdürü olarak görev yaptığını, zaman zaman söz konusu projeler üzerinde incelemelerde bulunduğu gerekçesiyle bütün bilgileri üzerinde taşıdığı yönünde savunma yaptı. Tanrıverdi'nin, iş adamına teslim ettiği flash belleklerde iki silahın bilgilerinin yanı sıra MKEK'ya ait çok sayıda silahın bilgisinin de bulunduğu anlaşıldı. Operasyon kapsamında Tanrıverdi'nin Kırıkkale de bulunan evinde yapılan aramada yine bir çanta içinde 29 bin Euro, bin 500 dolar ve 400 TL para bulunduğu, bu paralara el konulduğu bildirildi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mustafa Tanrıverdi Mehmet Müezzinoğlu Kırıkkale Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (198)

silah uzmanı:

tamamen asparagas. . türkiye sirk rejiminin yeni 1 şarlatanlığı. 5 kuruş etmeyen silahlarını 5 yıldır hertürlü reklam için kullanıyorlar, işin en pis yanıda, o silahların alman silahlarının dandik 1 er çakması olması. . ayrıca silahın gerçeği varken, çizimi kim napsın. . yazık falan değil şu topluma, çünkü canlıların en aşağılığı düşünemeyenlerdir

24
20
yanıtYanıtla
ali:

çok zeki birisin

yanıt0
yanıt2
GERCEKLERİ GÖRÜN...:

BAKIN HERSEY SİHİR DEĞİL Kİ BİR ANDA DEĞİŞSİN ZAMANLA HERSEY OLUR. AMA SABIR VE SAKİNLİK GEREKİR İÇERDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEMEK KOLAY DEĞİL ADAM SANA GÜLÜYOR ARKADAN BICAKLIYOR İNSANIMIZDA ASIRI BİR SEKİLDE MİLLİYETCİLİK DUYGUSU BİTMİŞ SATIS MÜDÜRÜ OLMUSLAR PARA HIRSI HERSEYİN ONUNE GEÇMİŞ ALLAH KORKUSUNU NE BİLMİYORLAR. .

11
23
yanıtYanıtla
.:

o işadamı açıklamasa idi İSTİHBARATIMIZ GARANTİ BULACAKTI ZATEN 50 MİLYON KİŞİNİN BİLGİLERİ ÇALINIYOR BAKAN NİYE ÇALIYORSUNUZ KARDEŞİM GELİN İSTEYİN DİYORSA NE DENİR Kİ BU HALK BUNA MÜSTEHAK DEMEK Kİ . . .

25
0
yanıtYanıtla
palu23:

tamamen kurmaca polisin yaptığı bir oyun dan baska bişey değill amerika senin piyade tüfeğine mi kaldı bütün silahını herşeyini amerika dan alıyosun zaten neyini saklıyosun satıyosun onlara herşeyi biliyorlar zaten. salak salak klavye milliyetçiliği yapmayın gidin kahvede okey oynayın ülkenin tek kurtuluş yolu bilime fene bilimadamına önem vermek ve önünü açmak

5
20
yanıtYanıtla
Amed Mobil-IOS:

Ada'ma komplo yapılmış bence

4
20
yanıtYanıtla
YAKUP KAYAMobil-ANDROID:

ALLAH BU ADAMI KAHRETSİN VATAN HAİNİ ALCAK

17
1
yanıtYanıtla
cem tuna:

Son 15 Yıldır bırakın Cumhuriyet Tarihinin, Türk tarihinin en kötü iktidarları tarafından yönetiliyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin, hayatımıza getirdiği devrim niteliğindeki bazı gelişme ve kolaylıkları unutup, bu yönetenleri sanki çok büyük başarılara imza atmış gibi gösteren ve yine aynı gerçeği unutup önceki yöneticiler ile kıyaslayanlar Halkı kandırıyorlar.

6
12
yanıtYanıtla
embesil olmuşunuz:

Aklınca AKP yi kötülüyorsun bırak bu işleri bu adamlar geldikten sonra devletin itibarı arttı. Burada mesele AKP iktidarı değil Türkiye Cumhuriyeti ''dir. Kendini idare edemeyen geçmişin en büyük hırsızlarımı yönetecek bu devleti halk bu adamlara oy vermiyor verenlerde koyun oluyor nasıl koyunluk bu nüfusun yarısından fazla sizinde bu bilgileri satan hainden farkınız yok bence geçmişi inceledikçe asıl sizin gibi hainlerin daha zararlı olduğu görülüyor. AKP gitse bile yeni bir parti kurulur.

yanıt2
yanıt4
cem tuna:

Akepe iktidarı T. C''yi tabelalardan kaldıran, Andımızı yasaklayan, Teröristlerin dümen suyundan giden, Milli Değerleri yok sayan bir iktidarken vekilleri Cumhuriyet Tarihine ''Reklam Arası'' derken Akepe , Türkiye Cumhuriyeti''dir öyle mi? Siz daha neyi desteklediğinizin ve neye karşı olduğunuzun farkında bile değilsiniz. . . Çok üzücü. . . Ettiğiniz Hakareti de aynen iade ederim. . .

yanıt2
yanıt0
Tüm 198 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title