Haberler

Mobil Cihaz Uygulamaları AB'de Yükselen Değer

AB Komisyonu adına yapılan bir çalışma, mobil cihaz uygulaması sektörünün “patlama” yaşadığını gösteriyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu için hazırlanan bir çalışma, mobil cihazlar için geliştirilen uygulamaların ekonomik anlamda "patlama" yarattığını ortaya koyuyor.

AB'deki uygulama geliştiricilerinin 2013'te 17,5 milyar avro olarak hesaplanan kombine gelirlerinin 2018'te 63 milyar avro seviyesine yükselmesi öngörülüyor.

GIGAOM adlı şirket tarafından hazırlanan çalışmaya göre, gelir bağlamındaki bu başarılı performansın istihdama da olumlu yansıması olacak. 2008'de mobil cihaz uygulamaları için istihdam edilenlerin sayısı neredeyse sıfır düzeyindeyken 2013'te 1,8 milyon oldu. 2018'e kadar ise bu sayının 4,8 milyon kişi olması bekleniyor.

Çalışma, gelir anlamında şu aşamada Kuzey Amerika ile başa baş bir performans sergileyen Avrupalı uygulama geliştiricilerinin gelecekte liderliği ele geçirebileceğine vurgu yapıyor.

AB Komisyonu'nun dijital gündemden sorumlu üyesi Neelie Kroes, "Artan genç işsizliğiyle karşı karşıyayken bu rakamlar bana umut veriyor" dedi. Kroes, mobil cihaz uygulamaları sektörünün Avrupa'nın dijital ekonomide gerçekten liderlik edebileceği alanlardan biri olduğunu söyledi.

Çalışmada, yetenekli eleman açığı, uygulama platformları arasındaki bölünme ve ülkeler arası bağlantı farklılıkları "mobil cihaz uygulaması temelli ekonomik patlamayı" riske atabilecek unsurlar olarak sıralanıyor.

Yeni teknolojilerin kitlelere ulaşım hızı hakkında da veriler içeren araştırmada, radyonun 50 milyon kişiye ulaşmasının 38 yıl, televizyonun 13 yıl, internetin 4 yıl, Facebook'un 3,5 yıl, fotoğraf uygulaması Instagram'ın 6 ay, mobil cihazlar için geliştirilen Angry Birds adlı oyunun ise 35 gün aldığı vurgulanıyor.

Raporda, 2013'te dünya çapında indirilen mobil cihaz uygulamalarının sayısının 94,4 milyar olduğu tahminine de yer veriliyor. - Brüksel

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Neelie Kroes Ekonomi Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title