Haberler

Merkez Bankası'nın Borç Verme Faizini Artırması

İSTİB Başkanı Ali Topuz: "TL'nin bu süreçte değer kaybetmesini, Türk ekonomisi için bir felaket senaryosu olarak okumamalıyız"

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ç. Ali Kopuz, "TL'nin bu süreçte değer kaybetmesini, Türk ekonomisi için bir felaket senaryosu olarak okumamalıyız" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bugünkü toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kopuz, PPK kararlarına bakıldığında, gerek TCMB gerekse de BDDK gibi ekonomi yönetiminin mihenk taşı kurumlarının, esas etkili mermilerini, adımlarını ve kararlarını eylül ayına sakladığını, şimdiden boşuna cephane kullanmamayı tercih ettiklerini söyledi.

TCMB ve BDDK'nın eylül ayında alabileceği kararların, üreticinin önünü açmayı ve desteklemeyi sağlayacak, Türk halkına ise 'ayağını yorganına göre uzat' sözünü hatırlatacak kararlar dizini olarak  gözüktüğüne dikkati çeken Kopuz, bu nedenle iç talebi, piyasayı çok fazla daraltmadan, esnafın, tüccarın işlerini sıkıntıya sokmadan, buna karşılık artan küresel risk ve belirsizliklere karşı Türk ekonomisini kontrollü bir şekilde büyütecek bir ekonomi politikası sürecinin gerekli olduğunu ifade etti.

TL'nin döviz karşısında değerini sürekli yeniden yapılandırmanın bu küresel belirsizlik döneminde Türk ihracatçısına da makul bir destek noktası olabileceğine vurgu yapan Kopuz, şunları kaydetti:

"TL'nin bu süreçte değer kaybetmesini, Türk ekonomisi için bir felaket senaryosu olarak okumamalıyız. Türkiye bankacılık sektörünü sağlam tuttuğu müddetçe, kamu mali disiplinini sıkı tuttuğu müddetçe, döviz kurlarındaki yukarı yöndeki hareket küresel bir sürecin uzantısı olarak okunmalıdır. Sadece döviz kurlarına bakarak, Türk ekonomisi için olumsuz bir kurguya kapılmamamız gerekir." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Merkez Bankası Ali Topuz İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title