Haberler

Memur Zammının Bir Kısmı Vergiye Gidecek

Güncelleme:

Hükümetin toplu sözleşmelerde memura verdiği yüzde 6+5'lik zammın bir kısmı, gelir vergisi olarak yine devlete geri dönecek.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, vergi dilimlerinin artması nedeniyle memura verilen 11 puanlık zammın 5 puanının devlete geri gideceğini açıkladı. Gelir vergisi oranlarını belirleyen kazanç dilimlerinin sınırlı olarak artması nedeniyle çalışanların büyük bir kısmı gelir vergisinde süpriz artışlarla karşılaşıyor ve ödedikleri gelir vergisi oranı yıl içinde yüzde 15'ten 20'ye çıkıyor.

EN ÇOK BU MESLEKLER ETKİLENECEK

Üst vergi dilimine girildiği için maaşından fazladan 5 puanlık gelir vergisi kesintisi yapılması en çok öğretmenler, sağlık personeli, gümrük çalışanları ve KİT personelini etkiliyor. Öğretmenlerin aldığı ek ders, sağlık personelinin aldığı döner sermaye, gümrük çalışanlarının aldığı fazla çalışma ve KİT personelinin aldığı sözleşme ücretlerinin, gelir vergisine tabi olması bu sorunun temel kaynağı olarak görülüyor.

TÜMÜ ETKİLENECEK

Çalışanların maaşlarındaki gelir vergisi kesintisiyle ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da 2015 yılında memurların bir bölümünün nisan ayından itibaren, bir bölümünün ise haziran ayından itibaren yüzde 20'lik vergi dilimi kapsamına girdiğini ve bu nedenle aylık yüzde 5 vergi kaybına uğradığını belirtti. 2016 yılı için imzalanan mutabakata göre ise memurların tamamının yüzde 15'lik vergi diliminden yüzde 20'lik vergi dilimine geçeceğini belirten Yokuş, şu tespitlerde bulundu: "Toplamda yüzde 11 olarak gösterilen zam, memurlara ve memur emeklilerine sadece yüzde 6 olarak yansıyacaktır.

"KAŞIK İLE VERİLEN KEPÇE İLE GERİ ALINACAK"

Ayrıca hükümetin vergide yeniden değerlendirme oranları yüzde 10.1 artırması nedeniyle memurlarımız iki defa vergiye çarpılmış olacaklar. Memura kaşık ile verilen zamların kepçeyle geri alınacağını toplu sözleşme görüşmeleri başladığı anda ifade ettik. Hatta tarihinde ilk defa asgari ücretlilerin de 2015 yılında gelir vergisi kapsamına gireceğini ve mağdur olacaklarını söyledik. Bu adaletsizliğe tepkisiz kalmamız mümkün değil. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, memurlara tarihi başarı diye yutturulmaya çalışan 2016 için yüzde 11 zammın büyük bir yalan olduğunu, vergi dilimleri sebebiyle memurların ellerine geçecek olan asıl zammın yüzde 6 olduğunu bir kere daha hatırlatırız. 2017 için yüzde 3+4 artışın da en az yarısı gelir vergisi dilimlerinde artışlarla geri alınacak." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Fahrettin Yokuş Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları
500

Yorumlar (75)

paran yok, pulun yok..:

param yok pulum yok diyorsun ama akp ye oy yok diyemiyorsun. öyleyse aynı şarkıya devam. senin kaderin bu memurum. . .

53
3
yanıtYanıtla
hakhukukgagguguk:

memurlar kaşınmayın 1. 250 tl ye çalışacak tanıdığım 5 milyon insan var . paranızı vaktinde alın izninizi vaktinde alın sesinizi kesin

8
37
yanıtYanıtla
LL:

SENİN GİBİ VASIFSIZ İNSANLARI MEMUR YAPMADIKLARI İÇİN . BENCE SEN SESİNİ KES.

yanıt28
yanıt6
mk:

sen 1250 tl alıyorsan suçlusu memurmu? patrondan çok patronun hakkını savunan tipik yalaka çıkışı bu .

yanıt25
yanıt3
hakhukukgagguguk:

torpilsiz diyecektin .

yanıt5
yanıt1
puahahhahaa:

ne iş yapıyon la sen 5 milyon tanıdığın var

yanıt13
yanıt0
alp:

benimde 800 tl ye çalışacak 6 milyon tanıdığım var.

yanıt5
yanıt1
e.d:

bu habere bu baslık atan adamdan bu yorum beklenirdi zaten bos gezenin boskalfası vasıfsız sana aylık 500 cok bile :)

yanıt6
yanıt1
turk:

ba zevatı ne kaale alıyorsunuz memur arkadaşlar bu tür yorumcular çıkar karalayın gitsin . .

yanıt4
yanıt0
polis 21:

orsp. . . musun da 5 milyon tanıdığın var?

yanıt17
yanıt0
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title