Haberler

Jcr'den Türkiye Açıklaması

Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı Ökmen: "Devam eden dış talebin negatif etkisi ve sermaye girişlerindeki zayıflama, şimdilik Türkiye’deki kamu harcamalarıyla telafi edilecek düzeyi aşmamıştır”

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ökmen, "Devam eden dış talebin negatif etkisi ve sermaye girişlerindeki zayıflama, şimdilik Türkiye'deki kamu harcamalarıyla telafi edilecek düzeyi aşmamıştır" dedi.

Ökmen yaptığı yazılı açıklamada, "Devam eden dış talebin negatif etkisi ve sermaye girişlerindeki zayıflama, şimdilik Türkiye'deki kamu harcamalarıyla telafi edilecek düzeyi aşmamıştır. Türkiye'nin ulaştığı ekonomik gücü buna müsaittir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin ekonomik direncine vurgulayan Ökmen, ayrıca sanayi üretiminin ve özel sektör talebinin toparlandığını, kredilerin artmaya devam ettiğini,  dolayısıyla 2013 yılı ikinci çeyreğindeki büyümenin, ilk çeyrekten daha yüksek olacağını beklediklerini kaydetti.

Ökmen, "Türkiye açısından, İçinde bulunulan dönemin en önemli riskleri; bankacılık dışında kalan özel sektörün yüksek dış borçluluk yapısı ve yerel para üzerindeki baskılanma süreci devam etmiş olsa da sermaye akımlarının ve faizlerin yönünün henüz tam olarak netleşmemiş olmasıdır" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Orhan Ökmen Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title