Haberler

İran Karpuzu Piyasaya Çıktı

Güncelleme:

Kayseri'de manav Atilla Yıldız, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla İran ve yerli karpuzların tezgahlardaki yerini aldığını söyledi. Karpuzun kilosu 2,5 - 3 lira.

Kayseri'de manav Atilla Yıldız, bahar mevsiminin vaz geçilmez meyvesi karpuzun tezgahlardaki yerini aldığını söyledi. Manav Yıldız, tezgahlarında yerli karpuz ile İran karpuzu sattıklarını ifade etti.

EN ÇOK TÜKETİLEN MEYVE

Yıldız, "Baharın gelmesiyle birçok yaz meyvesi tezgahlardaki yerini aldı. Öncelikle karpuz bugünlerde en çok tüketilen meyvemiz. Şuanda elimizde Antalya bölgesinden gelen karpuz ile İran'dan gelen karpuzlarımız bulunmaktadır.

İRAN KARPUZUNUN FİYATI

Yerli karpuz 2-2,5 TL, İran karpuzu ise 2,5-3 TL arasında değişmektedir" diye konuştu. Yıldız, karpuza talebin iyi olduğunu belirterek, "Esnaf olarak bu taleplerden dolayı memnunuz. Fiyatlarda zaman geçtikçe düşüşe geçecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Atilla Yıldız Kayseri İran Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

adamm:

dünyanın en iyi karpuzu iran ve ırak karpuzudur. adana hikaye. ama iran ve ırak ta karpuz bedava . . bizim gözü açık tüccarlar bizi çok kazıklıyor.

9
2
yanıtYanıtla
BİR ZAMANLAR ADANA KARPUZU VARDI:

Bir zamanlar Adana karpuzu vardı ama karpuzdu kabak aşısı yoktu lezzeti şiresi bambaşkaydı üretim aşamasında legal yetiştiricilikten kaçınan bazı üreticler tüketiciyi dış pazar ürünlerine yöneltti malesef koca karpuz alıyoruz içi damarlı rengi açık pembe lezzzet deseniz yok 2 gün buzdolabında bekledimi tadı tuhaflaşıyor tüketicide böyle karpuzları yemeye mecbur değil bir alır iki üçüncüde almaz umuyorum bu sene karpuzlar güzel tat verir damaklarda doğal serinlik sunuyor bizlere.

yanıt0
yanıt0
antiran:

iran malıysa yenmez tadı leş gibidir

2
8
yanıtYanıtla
Vatandas:

Cöl ülkesi karpuz yetirip bize satiyor. . . Saka gibi. . . . . . . . Bizim Akdeniz , Ege ve Güneydogu ne is yapiyor ulennnn?

2
8
yanıtYanıtla
kemalettin:

10 kg karpuz alsan 30 lira mı vercez yani bu bizim tüccarların kabzımalların yatacak yeri yok yaa fırsatçılıktan başka birşey bilmezler köylü kazansa canım yanmaz yani

5
1
yanıtYanıtla
Rambo Dortmund:

Arkadaslar yillardir hep dusunuyorum neden karpuzun kaviklarinada para veriyoruz bu kavundada ayni kavuklar zaten cope gidiyor, bu kuruyemisdede ayni bence tek icinde olana verilmeli cok haksiz paralar kazaniliyor

0
3
yanıtYanıtla
şevko:

ulan kendi karpuzumuzun cılkımı çıktıda , irandan ordan burdan gelen karpızı yiyecez, ama öyle görünüyorki bu rte akp si ile daha çok ithal ürünler yiyeceğiz. . çiftçiyi batır büyük kentlere gönder birer mükellef yaparak, vergimatik yap. ondan sonra ithalat yaparsın. . böyle. .

2
0
yanıtYanıtla
KRAL-ADANALI:

adana karpuzu çıkana kadar yemeyin tad almazsınız

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title