Haberler

İnternet Bankacılığı Yapmak Üzere Son 1 Yılda 16.8 Milyon Bireysel Müşteri En Az Bir Kez Giriş...

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı, 2013 sonu itibarıyla 28 milyon 190 bin kişi oldu.

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı, 2013 sonu itibarıyla 28 milyon 190 bin kişi oldu. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı ise yaklaşık 16 milyon 824 bin kişi düzeyinde belirlendi.

Türkiye Bankalar Birliği, 2013 yılı Aralık ayı İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistiklerini yayımladı. Bu raporda yer alan istatistikler, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalardan internet bankacılığı hizmeti veren 27 bankanın bilgilerinden oluştu. Raporda bireysel ve kurumsal veya tüzel müşteri ayrımında internet bankacılığı istatistikleri, il bazında aktif müşteri sayılarının dağılımı ile mobil bankacılık hizmeti veren 16 banka verisinden oluşan istatistikler yayımlandı. 19 Eylül 2013 tarihinde faaliyete başlayan Bank Of Tokyo-Mitsubishi UFJ Turkey A.Ş. de Ekim-Aralık 2013 dönemi itibariyle bilgi iletmeye başladı.

-İNTERNET BANKACILIĞINI KULLANAN AKTİF MÜŞTERİ SON BİR YILDA 1 MİLYON 793 BİN KİŞİ ARTTI.-

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı, Aralık 2013 itibarıyla, 28 milyon 190 bin kişi oldu. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı ise yaklaşık 16 milyon 824 bin kişi düzeyinde belirlendi.

Ekim-Aralık 2013 döneminde yaklaşık 11 milyon 422 bin bireysel müşteri en az bir kez internet bankacılığı giriş işlemi yaptı. Bu miktar, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 41'ini oluşturdu. Ekim-Aralık 2013 döneminde, aktif bireysel müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 793 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 448 bin kişi artış oldu.

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış kurumsal müşteri sayısı Aralık 2013 itibarıyla, 2 milyon 235 bin kişi. Bunların 1 milyon 14 bini Ekim-Aralık 2013 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yaptı. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış kurumsal müşteri sayısı ise 1 milyon 217 bin kişi.

İnternet bankacılığı için kayıt yaptıran ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam (bireysel ve kurumsal) müşterilerin yüzde 41'i Ekim-Aralık 2013 döneminde en az bir kez internet bankacılığı işlemi yaptı. Ekim-Aralık 2013 döneminde, toplam aktif müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 884 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 470 bin kişi artış oldu.

-YATIRIM İŞLEMLERİ-

Ekim-Aralık 2013 döneminde internet bankacılığı ile gerçekleştirilen 10 milyon adet yatırım işleminin hacmi yaklaşık 102 milyar TL oldu. Temmuz-Eylül 2013 dönemine göre işlem hacminde 2.5 milyar TL tutarında bir azalış gerçekleşti.

Son çeyrekte gerçekleştirilen yatırım işlemleri hacminde birinci sırayı 26 milyar TL tutarı ile (757 bin adet işlem) vadeli hesaplar işlemleri aldı. Bunu yatırım fonları, döviz işlemleri ve gerçekleşen hisse senedi işlemleri izledi. En yüksek ortalama işlem hacmi 40.1 bin TL ile repo işlemlerinde gerçekleşti. Vadeli hesaplar, ortalama 34.6 bin TL'lik işlem hacmi ile ikinci sırayı aldı. Toplam yatırım işlemleri için ortalama işlem hacmi 10 bin TL oldu.

-FİNANSAL İŞLEMLER-

Ekim-Aralık 2013 dönemi itibarıyla, internet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam adedi 117 milyon, tutarı ise 478 milyar TL oldu. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 86'sını oluşturdu.

İnternet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam işlem adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre 12.4 milyon adet artarken, bir önceki üç aylık döneme göre 5.1 milyon adet arttı. Toplam işlem hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 84.6 milyar TL, bir önceki üç aylık döneme göre ise 7.6 milyar TL arttı

-İNTERNET BANKACILIĞI AKTİF MÜŞTERİ SAYILARININ İLLERE GÖRE DAĞILIMI-

İnternet bankacılığı hizmetlerini kullanan aktif bireysel müşterilerin yüzde 31'i ile aktif kurumsal veya tüzel müşterilerin yüzde 36'sının İstanbul'da olduğu belirlendi. Bunu her iki müşteri grubunda da Ankara ve İzmir illeri takip etti.

-MOBİL BANKACILIK İSTATİSTİKLERİ-

Mobil bankacılık yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış müşteri sayısı Aralık 2013 itibarıyla 5 milyon 372 bin kişi oldu. Bunların 3 milyon 227 bini (yüzde 60'ı) Ekim-Aralık 2013 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yaptı. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış mobil bankacılık müşteri sayısı ise 4 milyon 321 bin kişi düzeyinde belirlendi.

Ekim-Aralık 2013 döneminde mobil bankacılık ile gerçekleştirilen 1 milyon 546 bin adet yatırım işleminin hacmi yaklaşık 9.4 milyar TL oldu.

Ekim-Aralık 2013 dönemi itibariyle, mobil bankacılık hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam adedi 17.2 milyon, tutarı ise 20 milyar TL oldu. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 80'ini oluşturdu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Bank of Tokyo Eylül Ekonomi Haberler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

2024-2025 EĞİTİM TAKVİMİ! 2024'te okullar ne zaman açılacak? GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI NE ZAMAN? Galatasaray - Konyaspor maçı hangi kanalda? Sandık Kokusu 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 162. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Türbülans Nedir ve Neden Olur? Uçak Seyahatlerinde Türbülansın Etkileri Seferberlik tüzüğü neden kaldırıldı? Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği nedir? Sandık Kokusu CANLI izle! Show TV Sandık Kokusu 23. Bölüm CANLI izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title