Haberler

'Hedef Filo' İçin 450 Milyon Dolarlık Araç

Kurucuları Arasında Dünyaca Ünlü 'Spekülatör Yatırımcı' George Soros'un da Bulunduğu Southeast Europe Equity Fund Iı (Seef Iı), Türkiye'de Yeni Şirketler Almaya Hazırlanıyor.

Kurucuları arasında dünyaca ünlü ’spekülatör yatırımcı’ George Soros’un da bulunduğu Southeast Europe Equity Fund II (SEEF II), Türkiye’de yeni şirketler almaya hazırlanıyor.

Fonun önceki yıl sonunda Hedef Alyans Holding’ten yüzde 100’ünü satın aldığı Hedef Filo Kiralama ve Serviş A.Ş.’nin yönetici direktörü ve yönetim kurulu üyesi Ersan Öztürk, "Son 6 ayda yeniden yapılanma hızlandı. Araç sayımızı 6 bin 200’e çıkardık. Bu yıl 50 milyon YTL ciro bekliyoruz. George Soros daha önce Yudum Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi 2003 yılında satın almış 2006 yılında da NBK Capital Equity Partners’a satmıştı. Kendisi bu operasyondan çok memnun kalmış. Bu nedenle hem Soros’un hem de diğer yatırımcıların paralarıyla kurulan SEEF II, Türkiye’de birkaç şirkete daha yatırım yapacak. Fonun Türkiye’de bir ofisi var ve yeni şirketlere bakıyor. Yudumu alıp satan fonun tamamı Soros’undu, bu yeni fonda ise başkaları da var. Hedef Filo’da da 3 yıl içinde 450 milyon dolarlık araç alımı yapılacak" dedi.

Hedef’in içinden

Ethem Sancak’a ait Hedef Alyans Holding’in 2003 yılı kasım ayında kendi ilaç dağıtım operasyonundaki araç filosunu yönetmek için kurduğu Hedef Filo’nun kısa sürede büyüdüğünü ve bu grubun dışına da hizmet vermeye başladığını anlatan Ersan Öztürk, şöyle konuştu: "Hedef Filo, 2006’ya kadar çok hızlı büyüdü. Ben de başlangıçtan beri Hedef Filo’da çalışıyorum. Hedef Alyans’ın konumu gereği Hedef Filo, önce ilaç sektörüne sonra diğer sektörlere yayıldı. İşin hacmi büyüyünce Ethem Bey de satışı gündeme aldı. 2006 Kasım’da satış görüşmeleri başladı. Aralık’ta da tamamlandı. O aşamada şirkette 25 kişi çalışıyordu ve 3 bin araçlık filo, 200 civarında müşteri vardı. Aviva, Akkök Grubu, Novel İlaç, Turkcell, Vodafone gibi önemli müşterilere hizmet veriliyordu."

Anadolu’ya ofisler

Hedef Filo Yönetici Direktörü Ersan Öztürk, şirketin organizasyon yapısını geliştirdiklerini ekibe orta kademe yöneticeler transfer ettiklerini belirterek şöyle devam etti: "İzmir ve Ankara’da yeni ofislerimiz yakında açılıyor. Anadolu’da 8 bölge ofisimiz olacak. 6.200 araçlık filomuz, 630 müşterimiz var. Sektörde ilk 5’e girdik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title