Haberler

Haziran Ayı İhracat Verileri

KTSO Başkanı Namal: "Haziran ayında ilimizden 14 milyon 57 bin dolar, yılın ilk 6 ayında ise 95 milyon 893 bin dolar çelik ihracatı yapıldı" "İlimizde çelik ihracatına alternatif sektörler geliştirmeliyiz"

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, ketten haziran ayında 14 milyon 57 bin dolar çelik ihracatı yapıldığını belirterek, "İlimizde çelik ihracatına alternatif sektörler geliştirmeliyiz" dedi.

Namal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "fabrikalar kuran fabrika" unvanıyla anılan Karabük Demir ve Çelik Fabrikası (KARDEMİR) ile kentteki haddehaneler sayesinde dünyanın birçok ülkesine çelik ihraç ettiklerini söyledi.

Fas, İran ve Yemen gibi ülkelere çelik gönderildiğini ifade eden Namal,  şunları dile getirdi:

"Haziran ayında ilimizden 14 milyon 57 bin dolar, yılın ilk 6 ayında ise 95 milyon 893 bin dolar çelik ihracatı yapıldı. Bir önceki yılın ilk 6 ayında ise 92 milyon 700 bin dolarlık yapılmış. Artış sağlanmış. Her ay ilimizden yapılan ihracatın yüzde 95'lik kısmını çelik oluşturuyor. İlimizde çelik ihracatına alternatif sektörler geliştirmeliyiz. İhracatımızın yüzde 3'lük kısmını makine ve aksamları oluşturuyor.

2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarımız var. Burada yapılacak yatırımlarla bunu daha çok artırabiliriz.  Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünü canlandırabiliriz. İlimizin bu potansiyeli de çok iyi ama ihracatımızı artıracak en önemli faktör Filyos Liman Projesi olacak. Bu proje tamamlandığında ihracatımızda önemli oranda artış yaşanacaktır." - Karabük

Kaynak: AA / Ekonomi

Sedat Namal Karabük Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title