Haberler

Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı: Fındığın Fiyatının Düşmesinin Nedeni Spekülasyon

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, fındık fiyatının 6 liraya kadar düşmesi üzerine yaptığı değerlendirmede, fındığın rekoltesinin yüksek olacağı yönündeki söylentiler ile fiyatın düşürüldüğünü, bunun da spekülasyon olduğunu söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, fındık fiyatının 6 liraya kadar düşmesi üzerine yaptığı değerlendirmede, fındığın rekoltesinin yüksek olacağı yönündeki söylentiler ile fiyatın düşürüldüğünü, bunun da spekülasyon olduğunu söyledi. Akbaşlı, "Fındık çuvala girmeden ne kadar ürün olacağını kimse bilemez. Yeni ürün fındığın çokluğu üzerinden spekülasyon yapanların niyet ve amaçları sorgulanmalı" dedi.

Özer Akbaşlı, 8 liraya kadar yükselen fındığın fiyatının 6 liranın altına düştüğünü hatırlattı ve üreticinin elinde hala daha yaklaşık 64 bin ton fındık bulunduğunu söyledi. Akbaşlı, şunları kaydetti:

"Görülüyor ki emanete fındık alanlar üreticiyle düşük fiyat üzerinden hesap görmek istiyor. Henüz yeni ürün konusunda çok net bir durum olmamasına rağmen fındığın çokluğundan, rekoltenin yüksekliğinden bahsetmek haksızlıktır. Fındık çuvala girmeden, ne kadar olacağını kimse bilemez. Yeni ürün fındığın çokluğu üzerinden spekülasyon yapanların, niyet ve amaçları sorgulanmalı. Fiyatın düşürülmesindeki niyet, emanette olan ürünün ucuza kapatılması isteğidir. Fındık fiyatını düşürenler emanete fındık alanlardır. Oyunu oynayanlar, fiyatı düşürenler bunlardır. Bunların da sayısı, iki elin parmak sayısı kadardır. Çiftçilerimiz, gerekse manav ve tüccar kardeşlerimize tavsiyemiz, emanetteki fındıklarının hesabını görmek yerine fındıklarını çuvalla geri almaları yönündedir."

Akbaşlı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin satışa çıkardığı fındığın rağbet görmemesi üzerine yağlığa ayırma kararının da Türk fındığı açısından önemli ve yerinde bir karar olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti. - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Özer Akbaşlı Giresun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title