Haberler

Expo Yürütme Kurulu Toplantısı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, 15 Ekim Tarihinde Ülkemize Gelecek 300 Kişilik Bıe Delegasyonunu İzmir'de En İyi Şekilde Ağırlamak İçin Gerekli Programın Yapıldığını Söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, 15 Ekim tarihinde ülkemize gelecek 300 kişilik BIE delegasyonunu İzmir'de en iyi şekilde ağırlamak için gerekli programın yapıldığını söyledi.

EXPO Yürütme Komitesi Toplantısı, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katılımıyla EXPO ofisinde gerçekleşti. Toplantıya, EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Osman Mengü Büyükdavras, EXPO Tanıtma Kurulu Başkanı Solmaz Ünaydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Fahri Aykırı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Aydın Kesen, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının sonunda Vali Kıraç bir açıklama yaptı. EXPO Yürütme Kurulu'nun toplantısının devam ettiğini ifade eden Kıraç, toplantının ilk kısmında katılımcılar olarak EXPO Yürütme Komitesi'nde bir iletişim sorunu yaşandığını gördüklerini belirterek şöyle konuştu: "Komiteye bir tavsiye sunduk. Yürütme Kurulu bundan sonra düzenli olarak her hafta teknik ekipteki arkadaşlarla ildeki çalışmalarını İzmir EXPO ofisinde sürdürecek. Dolayısıyla yapılan çalışmalardan yürütme kurulu

üyelerinin zamanında bilgi alamayışı, bilgi akışında kopukluk olduğu iddiaları bundan sonra olmayacaktır."

15 Ekim tarihinde ülkemize gelecek 300 kişilik BIE delegasyonunu İzmir'de en iyi şekilde ağırlamak için gerekli programın yapıldığını belirten Kıraç, toplantıda İzmir'in daha iyi tanıtılması için büyükşehir belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin önerilerinin ayrıntılı olarak değerlendirildiğini söyledi.

İzmir'in bütün boyutuyla tanıtılması için gerekenlerin programa dahil edileceğini belirten Kıraç, şöyle konuştu: "Heyet başta Kadifekale olmak üzere, Kemeraltı ve Agora bölgelerini inceleyecek, Kordon gezisi yapacak, İnciraltı'nı detaylı şekilde görecektir. Bu İzmir'in tanıtımını en iyi şekilde yapmanın temel ölçütlerinden biri. Bu alanların gezilmesinde bir güvenlik problemi yok. İzmir bütün iller arasında güvenliği en iyi sağlamış illerinden biridir. Bu şehrin güvenliğinden sorumlu biri olarak bunu

rahatlıkla söylüyorum. Gelen yerli yabancı heyetlerin ilimizde gezi yapmasının hiçbir mahsuru yok. Bunun örneklerini geçmiş zamanlarda gördük. Cumhurbaşkanımıza Kemeraltı'nı ben gezdirdim, hiçbir problem olmadı."

Toplantıda bu durumu komiteye aktardığını ifade eden Kıraç, komitenin de böyle bir sıkıntısı olmadığını, yanlış anlaşılmadan dolayı sıkıntı yaşandığını söyledi. Amacın Türkiye projesi olan EXPO'nun İzmir'e yakışır şekilde tanıtımının yapılması olduğunu belirten Kıraç, sözlerine şöyle devam etti: "Sunumların zamanında yapılması, ilgililerin katkılarının alınması önemli. Bu kurul düzenli toplantı yapamadığı, teknik komitenin bu kurulla çalışamadığı için zaman zaman kopukluk olmuştur. Bu da bu vesileyle

giderilmiş olacak. Ben bundan sonra daha verimli çalışma yapılacağına inanıyorum. EXPO Türkiye ve İzmir için çok önemlidir"

EXPO'nun Türkiye'ye kazandırılması konusunda İzmir'in kararlı olduğunu ifade eden Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu işin peşini bırakmıyoruz. Ankara'nın buna desteği şart. Cumhurbaşkanımız bu projeye desteğini sürdüreceğini ifade ediyor. Bir devlet projesi olarak bunu takip edeceğiz"

EXPO konusunda çok kritik bir dönemden geçildiğini ifade eden Kıraç, zaman zaman burada fikirlerin tartışıldığı bir ortamı yaşadıklarını söyledi.

Bunu bir çekişme varmış şeklinde yansıtmanın doğru olmadığını anlatan Kıraç, "Tatsız olayların rakiplerimiz tarafından BIE Genel Kurulu üyelerine anında ulaştırıldığı bana Dışişleri Bakanlığı tarafından intikal ettirildi. Ben basınımızdan da bu konuya hoşgörülü bakmasını, dış temaslarda bizi güçlendirecek materyalleri kullanmasını rica ediyorum" dedi.

Konuşmasında Kemeraltı'nın İzmir için önemli olduğunu ifade eden Kıraç, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde, finansını valilikte oluşan fondan vermek kaydıyla belediyemiz Kemeraltı'nda revizeyi başlattı. İkinci etapta eksik kalan kısımlarla ilgili Bakanlar Kurulu'nun kararı beklenmektedir. Kemeraltı Türk kültür hayatında önemli yeri olan merkezlerden biridir. Kemeraltı EXPO programına da revize edilmiş şekliyle koyuldu.

Kasım ayında bitmesi planlanıyor. 670 bin YTL'lik kaynak kullanıyoruz."

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title