Haberler

"Ecb Faiz Oranlarında İkinci Bir Süpriz Yapmayacak"

ING Group Avro Bölgesi Almanya Kıdemli Ekonomisti Brzeski: "ECB ikinci bir faiz indirimiyle piyasalara bir daha süpriz yapmayacaktır" Nomura Securities Avrupa Kıdemli Ekonomisti Matthews...

BURHAN SANSARLIOĞLU - ABDULSELAM DURDAK - ING Group Avro Bölgesi Almanya Kıdemli Ekonomisti Carsten Brzeski,  Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ikinci bir faiz indirimiyle piyasalara ikinci bir süpriz yapmayacağını belirtti.

Yarın yapılacak toplantıyla ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplayan Brzeski, kasım ayındaki süpriz faiz indiriminden sonra, ECB'nin bu hafta yapacağı faiz kararı toplantısında ağırkanlı bir tutum içerisinde  olacağını ifade etti.

ECB içinde yeni  faiz indirimi olduğu takdirde buna karşı çıkanlar olacağını belirten Brzeski, ECB'nin 2014'te deflasyona karşı mücadele etmek için bir takım eylemler sergileyeceğini, Avrupa'da deflasyon tehlikesinin devam ettiğini aktardı.

Brzeski, Avro Bölgesi'nde enflasyon oranında artış olmasına karşın, deflasyon ortamında bir değişim olmadığına dikkat çekti.

2015 yılında enflasyon oranının yüzde 1,4'ten daha az olacağı tahmininde bulunan Brzeski, deflasyon tehlikesine karşı ECB'nin şu anda bir eylemde bulunmayacağını, ECB'nin ileriki aylarda bir eyleme başvurabileceğini vurguladı.

-Nomura Securities-

Nomura Securities Avrupa Kıdemli Ekonomisti Nick Matthews ise ECB'nin bu hafta yapacağı toplantıda faiz oranlarında herhangi bir indirime gitmeyeceğini, faiz oranlarının belli bir süre aynı seviyede tutulacağını belirterek, Avro Bölgesi'nde enflasyonun daha kötü duruma gitmesi durumunda ECB Başkanı Mario Draghi'nin bu durum hakkında sert bir mesaj vermesini beklemediğini vurguladı.

ECB'nin mevduat faizi konusundaki tutumunu değiştirmeyeceğini kaydeden Matthews, ECB'nin negatif mevduat faiz oranı uygulamasını gerçekleştirmek için teknik olarak hazır olduğunu belirterek, ECB'nin bu eylemi gerekli olduğu takdirde kullanabileceğini dile getirdi.

TD Securities-

TD Securities Avrupa Derecelendirme ve Döviz Araştırma Müdürü Richard Kelly de ECB'nin faiz kararında değişiklik beklemediklerini ifade ederek, ECB'nin, kasım ayında faiz artırım hızını kestikten sonra aralık ayında büyüme normale dönene kadar teorik seçenekler konusunda konuşma ve zaman kazanma dışında yapacağı az şey kaldığını kaydetti.

Yarınki toplantıda yeni bilgi olarak muhtemelen sadece 2015 GSYH oranına ilişkin ilk tahminleri sağlayacak güncellenmiş tahminlerin yer alacağını dile getiren Kelly, "Geçen ay faiz oranınında kesintiye giden Draghi, AMB'nin sonraki adımlarının piyasalar tarafından nasıl yorumlanması gerektiğini ortaya koydu" değerlendirmesinde bulundu.

2015 yılı GSYH tahmininin yüzde 1,4 olarak açıklanmasına rağmen, 2013 ve 2014 yılları GSYH tahminlerinin yüzde 0,1 oranında aşağı yönlü revize edileceğini düşündüklerini aktaran Kelly, AMB'nin 2013 enflasyon beklentisini ise oybirliğini sağlamak için onda bir oranında kesebileceğini dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

European Central Bank Nick Matthews Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title