Haberler

Dünyanın En Zengininin Çöküşü de 'Muhteşem' Oldu

Güncelleme:

Forbes Dergisi'nin 2012'de 35 milyar dolarlık servetiyle en zengin sekizinci ismi olarak açıkladığı Brezilyalı Eike Batista, iflas etti. Cep telefonuna bile haciz koyuldu.

Brezilya'da 2012'de en zengin kişi olan aynı zamanda dünyanın sekizinci zengini gösterilen Batista, o zaman yaptığı açıklamada, "2015'te en zengin olacağım" demişti. 35 milyar dolar servetiyle Bill Gates ve Carlos Slim'e kafa tutan Batista'ya, manipülasyon suçlamasıyla mahkeme tarafından haciz kararı çıkarıldı.

EVİNİ POLİS BASTI

Batista'nın Rio de Janerio'daki evine giden polisler, ünlü işadamının Lamborghini'si dahil 7 aracına, bilgisayarlarına, cep telefonlarına, saatlerine ve 32.500 dolarlık nakit parasına el koydu. Hâkim, toplam 544 milyon dolarlık haciz kararı verirken, Batista'nın sahip olduğu bütün parayı yurtdışına gönderdiğinden şüpheleniyor. Uzun bir süre boyunca Brezilya'nın en zengin insanı olarak bilinen Batista'nın babası Brezilya'nın eski Enerji Bakanları'ndan ve üniversiteyi annesinin memleketi olan Almanya'da okudu. Burada genç yaşta kapı kapı dolaşarak b-sigorta poliçeleri sattı. 20'li yaşlarının başlarında Brezilya'ya döndü ve altın alım satımına başladı.

DEDİĞİNİ YAPTI AMA HIZLI DA KAYBETTİ

2012 yılında serveti 35 milyar dolar olarak açıklanan ve "2015 yılında Slim'i geçerek dünyanın en zengini olacağım" diyen Batista'nın bugünkü serveti eksi 1 milyar dolar olarak biliniyor. Batista tarihte servetini en hızlı kaybeden işadamları liginde de ilk sıralara girmek üzere. 2000 yılının başlarındaki internet krizinde yaklaşık 70 milyar dolar kaybeden Masayoshi Son ile 1990'lı yıllarda serveti eksi 900 milyon dolara inen Donald Trump bu alanlarda Batista'nın en büyük rakipleri. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Carlos Slim Bill Gates Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

kasabalimobilWeb@haberler.com:

Bu dingillerin iflasinda bile zuladaki paralari torunlarina yeter,bizim gibi zügürtlerede ancak cene yormak düser

24
1
yanıtYanıtla
aydınnnn:

brezilyanın cem uzanı.

10
2
yanıtYanıtla
hussaın:

en guzelı türk yontemı arkadas daire alır kıraya veririm :)

9
2
yanıtYanıtla
ww:

bunlara bişi olmaz cem uzan gibi pariste gece kluplerınde boy gösterir

9
0
yanıtYanıtla
şaban şabanoğlu:

bunun babasıda siyasetcimiş. darısı bizimkilerin başına.

7
0
yanıtYanıtla
fisomobilWeb@haberler.com:

Darisi bizim hirsiz siyasetcilerin basina

6
0
yanıtYanıtla
muhammed:

en zenginler daima malini mülkünü kaybetme riskleriyle yasar!!

2
2
yanıtYanıtla
nuriMobil-ANDROID:

onlar ne seytandiiir vardır merak etmeyiiin

3
1
yanıtYanıtla
neremobilWeb@haberler.com:

En az 25 milyar dolarını avrupada ve abd de saklıyor ne iflası 35 milyar la 100 haciz koysa ne olur. Ne zaman adamı sefil bir halde ekranda görürsem inanırım . Adam Nerede tatilde...

2
2
yanıtYanıtla
MAVİ:

fani dünya gelip geçici önemli olan ahiret için zengin olmak

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title