Haberler

    Dünya Ayakkabı Sektörü İstanbul'da Buluşacak

    EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, " İlkini Antalya'da düzenlediğimiz fuara yoğun ilgi gerçekleşti.

    EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, " İlkini Antalya'da düzenlediğimiz fuara yoğun ilgi gerçekleşti.  Oluşan talep üzerine ikincisini İstanbul'da düzenleme kararı aldık. Bu fuarla hem yurt içi ayakkabı sektörüne, hem de ayakkabı ihracatımıza katkı vermeyi hedefliyoruz" dedi.

    2015'te 670 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Türk ayakkabı sektörü, Türkiye'nin 2023 ihracat hedefine katkı sağlamak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek 'Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı 8 Kasım'da Pullman Convention Center'da kapılarını açıyor. EKS Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuara 40 ülkeden  350 katılımcı geliyor.

    HER SEKTÖR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

    Daha fazla ihracat için alternatif pazarlar şart Fuarın sektör açısından kritik öneme sahip olduğunu belirten Erkan Demir, Türk ayakkabı ve saraciye pazarının ihracat rakamlarına dikkat çekti. Demir, konuyla ilgili şunları söyledi: "Türkiye'nin 2023 ihracat hedefine ulaşması için her sektörün üzerine düşeni yapması gerekiyor. Türk ayakkabı sektörünün 2015 ihracat rakamı 670 milyon dolar. Bunu daha yukarılara çekmek için gayret sarf ediyoruz. Eksposhoes, Türk ayakkabı ve saraciye sektörünün yurt dışında daha fazla tanınması için bir araç.

    Her kıtadan bir çok misafirimiz olacak. Türk ürünlerini yerinde görecekler. Ayakkabı ihracatında dünya lideri olan Çin bu işi nasıl yapıyor? Fiyat-kalite oranı burada devreye giriyor. Kilit nokta ise pazarlama ve tanıtım. Daha fazla ihracat için daha fazla etkinliğe, bu vesile ile de daha fazla alternatif pazarlara ihtiyacımız var." Tasarımda daha fazla yol almalıyız Türk ayakkabı sektörünün fiyat ve kalite sorunu yaşamadığını söyleyen Erkan Demir, "Bugün Türk ayakkabı sektörünün geldiği nokta ortada. Hem yurt içi pazardaki hareketlilik, hem de her yıl yükselen ihracat rakamları yüzleri güldürüyor. Ancak özellikle ihracat tarafında artık vites artırmalıyız.

    TÜRKİYE ÇOK DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ OLACAK

    Bunun yolu tasarımdan geçiyor. Bugün bir İtalyan ayakkabısı tasarımıyla ön plana çıkıyor. Türkiye'de endüstriel tasarıma ağırlık vermeliyiz. Genç nüfusumuza güvenim tam. Türkiye, küresel ayakkabı sektöründe çok daha fazla söz sahibi ülke olacak. Eksposhoes'un da bunda katkısı olacak" şeklinde konuştu. 2017 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu Eksposhoes'da Fuara kadın, erkek, çocuk ve spor ayakkabıları üreticilerinin yanı sıra terlik üreticileri, iş emniyeti ayakkabıları üreticileri ve askeri ayakkabı üreticileri katılacak. Saraciye üreticileri çanta, kemer, cüzdan ve valizde 2017 koleksiyonlarını sergileyecek. Katılımcı profilinin en önemli ayaklarından birini ise, yurt dışındaki ayakkabı-saraciye üreticileri firmaların Türkiye'deki temsilcileri oluşturacak.  İstanbul Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan Pullman Convention Center'da 8 Kasım'da kapılarını açacak olan Eksposhoes 2016, 11 Kasım'da sona erecek.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Erkan Demir İstanbul Antalya Türkiye Ekonomi Haberler

    Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

    Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

    Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

    Bakmadan Geçme

    Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title