Haberler

Derviş, Sabancı Üniversitesi'nin Uluslararası Danışma Kurulu'na Giriyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü (Undp) Başkanlığı'ndan Bu Ay Ayrılan Kemal Derviş, 1 Mayıs 2009'tan İtibaren Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi Oluyor. Derviş, Dünyanın Önde Gelen Şirketlerinin Ceo'ları, Küresel Fikir Önderleri, Devlet Adamları ve Saygın Akademisyenlerden Oluşan Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu'na (Udk) Üye Seçildi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü (UNDP) Başkanlığı’ndan bu ay ayrılan Kemal Derviş, 1 Mayıs 2009’tan itibaren Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi oluyor. Derviş, dünyanın önde gelen şirketlerinin CEO’ları, küresel fikir önderleri, devlet adamları ve saygın akademisyenlerden oluşan Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu’na (UDK) üye seçildi.

Sabancı Üniversitesi’nin Uluslararası Danışma Kurulu, üniversitenin stratejik hedefleri doğrultusunda, uluslararası alanda etkin olma, eğitimde ve araştırmada yeni işbirliği fırsatları yaratma alanında Üniversite’ye kılavuzluk yapıyor.

Araştırmalara destek verecek

2009 ilkbaharından itibaren, Washington D.C.’deki saygın araştırma kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde, küresel ekonomi, kalkınma, küresel ve bölgesel ekonomik yönetişim alanında çalışmayı planlayan Kemal Derviş, ayrıca, Sabancı Üniversitesi’ndeki İstanbul Politikalar Merkezi’yle (İPM), Avrupa’da yönetişim ve AB-Türkiye ilişkileri konularında çalışmalar yürütecek. Derviş, Brookings Enstitüsü ve Sabancı Üniversitesi’nin bazı alanlarda birlikte araştırma yapmalarına destek verecek.

Büyük katkısı olacak

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Sayın Kemal Derviş’in, Üniversitemizin Uluslararası Danışma Kurulu’na üye seçilmesinden ve İstanbul Politikalar Merkezi’nde sorumluluklar üstlenmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Kendisinin uluslararası alandaki deneyimi, bilgi birikimi ve kurmuş olduğu iletişim ağlarının, Üniversitemizin stratejik hedeflerine ulaşmasında büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Lagendijk de geliyor

SABANCI Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu eski Eş Başkanı Joost Lagendijk’in de Türkiye ve AB hakkında çalışmalar yürütmek ve ders vermek üzere, 2009 Haziran’ında Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’ne katılacağını hatırlatarak, "Uluslararası alanda deneyimli bu iki saygın kişinin aramıza katılması ile İPM’nin, Türkiye’nin AB yolculuğunda, bugüne kadar yapmış olduğu katkıları daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title