Haberler

D 8 Genel Sekreteri Musavi'nin Tahran Temasları

Musavi, Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından kabul edildi

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından kabul edildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 21. Bakanlar Konseyi Toplantısı için EİT Genel Sekreteri'nin özel daveti üzerine İran'da bulunan Musavi, Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi. Yaklaşık 15 dakika süren basına kapalı görüşmede, Musavi'nin Ruhani'ye D-8'in faaliyetleri, gelinen nokta ve gerçekleşen işbirlikleri hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Ayrıca her yıl gerçekleşen D-8 Tarım, Sanayi ve Ticaret Bakanları toplantılarındaki sonuç deklarasyonları hakkında da bilgi veren Musavi, çalışmaların daha ileriye taşınması için destek istedi. Ruhani'ye İran'ın D-8 içerisinde oynadığı aktif rolden dolayı teşekkür eden Musavi'nin, Ruhani'yi 2014'te Türkiye'de yapılacak D-8 Devlet Başkanları Zirvesi'ne davet ettiği öğrenildi.

Musavi ayrıca dün katıldığı EİT 21. Bakanlar Konseyi Toplantısı çerçevesinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Pakistan Başbakan Danışmanı ve Dışişleri Bakanı Vekili Sertaç Aziz ile 19 Aralık'ta Pakistan'ın başkenti İslamabad'da gerçekleştirilecek D-8 Bakanlar Konseyi'nin önemli gündem maddelerine ilişkin ön görüşme gerçekleştirmişti.

Tahran'daki resmi temasları sona eren Musavi'nin yarın sabah İran'dan ayrılması bekleniyor. - İran

Kaynak: AA / Ekonomi

Musavi İran D 8 Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title