Haberler

Bursa'da, "Zirveden Gelen Topuk Sesleri" Toplantısı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faralyalı: "Kadınlara eşit şartlar sağlandığı zaman iş hayatında başarılı olabiliyor. Kendilerini kanıtlayabiliyorlar. O yüzden eğitimde eşitlik sağlanması çok önemli"

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, kadınlara eşit şartlar sağlandığı zaman iş hayatında başarılı oldklarını belirterek, "Kendilerini kanıtlayabiliyorlar. O yüzden eğitimde eşitlik sağlanması çok önemli" dedi.

Faralyalı,  Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği  (BUİKAD) tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen "Zirveden Gelen Topuk Sesleri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kadın erkek eşitliği konusunda geride olduğunu söyledi.

"Bu konuda çok geri sıradayız. Dünyada 136 ülke arasında, 124'üncü  sıradayız. İran'dan bile gerideyiz" diyen Faralyalı, politikaya bakıldığında da bir kadın bakanlık yaptığını kaydetti.

Faralyalı, "180 ülkede 105'inciyiz. Kadınların istihdama katılma oranı, yüzde 25.  Bu, Batı Avrupa'da yüzde 60, Kuzey Avrupa'da yüzde 80. Kadınlarımızın çoğu ne yazık ki tarım ve servis sektörlerinde çalışıyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de kadın CEO'ların oranının ise yüzde 12 olduğuna işaret eden Faralyalı, "Bu, çok yüksek bir rakam aslında. Bu oran Avrupa'da yüzde 6. Tabii burada aile şirketlerinin de bir parça önemi var ama kadınlara eşit şartlar sağlandığı zaman iş hayatında başarılı olabiliyor. Kendilerini kanıtlayabiliyorlar. O yüzden eğitimde eşitlik sağlanması çok önemli" şeklinde konuştu.

Faralyalı, Türkiye ekonomisindeki büyümenin büyük bir çoğunluğunun iç harcamalardan kaynaklandığını, perakende sektörünün önünün açık ve fırsatlarla dolu olduğuna inandığını ifade etti.

Faralyalı, bir katılımcının, "Hiç siyasete girmeyi düşündünüz mü?" sorusunu, "Hayır. Bir medya ailesinden olup, siyasete girmenin doğru olmadığına inanıyorum" şeklinde yanıtladı.

Türk dizilerinin Ortadoğu'da büyük ses getirdiğini anlatan Faralyalı, "Bizim Türk dizileri, aslında kadını kuvvetlendirmek anlamında Ortadoğu'da o kadar önemli roller oynuyor ki anlatamam. Birçok uluslararası kuruluşla kadın haklarıyla ilgili görüşüyorum.  Gerçekten Türk dizilerinin küçümsenmeyecek bir önemi var. Sudan'a gittiğinizde hep Türk dizileri görürsünüz" ifadesini kullandı.

Faralyalı, kadınların  soyadlarına sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

BUİKAD üyeleri, toplantının sonunda Doğan Faralyalı'ya çiçek takdim etti. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Begümhan Doğan Doğan Holding Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title