Haberler

Bilderberg'e Bu Yıl 5 Türk Katılıyor

Dünyanın Önde Gelen Siyaset, İş Dünyası ve Fikir Önderlerini Biraraya Getiren 'Bilderberg Toplantıları'na Bu Yıl Türkiye'den 5 İsim Katılıyor.

Dünyanın önde gelen siyaset, iş dünyası ve fikir önderlerini biraraya getiren ’Bilderberg Toplantıları’na bu yıl Türkiye’den 5 isim katılıyor.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, CHPMilletvekili Faik Öztrak ve gazeteci-yazar Zeynep Göğüş’ün katıldığı bu yılki Bilderberg Toplantıları 5-8 Haziran’da ABD Virginia’da yapılıyor.

Daha önce katılanlar

Beyin fırtınası şeklinde geçen Bilderberg toplantılarına daha önce Türkiye’den şu isimler katılmıştı: Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Ali Babacan, Egemen Bağış, Mehmet Ali Birand, Ümit Boyner, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Nuri Çolakoğlu, Kemal Derviş, Cem Duna, Gazi Erçel, Sedat Ergin, Suna Kıraç, Bülend Özaydınlı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, İmregül Gencer, Muharrem Kayhan, Mustafa Koç, Kemal Köprülü, Soli Özel, Ayşe Soysal, Erkut Yücaoğlu, Hikmet Çetin, Özdem Sanberk.

1954’ten beri yapılıyor

İlk kez 1954 yılında yapılan ’Bilderberg Toplantıları’, Atlantik Okyanusu’nun iki yakasındaki ülkelerden etkin insanları bir araya getirmek ve dünya meselelerini tartışmak üzere hayata geçirilmiş. Bilderberg’in mimarları arasında ünlü işadamı Rockefeller de yer alıyor. 1954’teki ilk Bilderberg Oteli’nde yapıldığı için bu adı aldı. Toplantıların temel özelliği, basın mensupları da davet edildiği halde basına kapalı yapılması. Bilderberg toplantıları 1959, 1975 ve 2007 yıllarında Türkiye’de yapılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title