Haberler

Başbakana Mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beş Yıl Aradan Sonra 20 Haziran'da Yunanistan'a Gidecek ve Ziyarette Yunan Başbakanı Kostas Karamanlis ile Biraraya Gelerek İkili İlişkileri ve Bölgesel Konuları Gözden Geçirecek Olması, İki Ülke Turizmcilerini Hareketlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın beş yıl aradan sonra 20 Haziran’da Yunanistan’a gidecek ve ziyarette Yunan Başbakanı Kostas Karamanlis ile biraraya gelerek ikili ilişkileri ve bölgesel konuları gözden geçirecek olması, iki ülke turizmcilerini hareketlendirdi.

Turizmciler, Başbakan Erdoğan’ın Yunan adalarına ziyaret için Türklere 48 saatlik Schengen vizesi muafiyeti getirilmesi için ısrarcı olmasını istedi. Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı Antonis Zannikos, iki ülke arasındaki turizmin artması için, vize muafiyeti konusunda uzun süredir girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Maalesef ama maalesef başarılı olamadık. Çünkü AB karşımıza hep Afrika ve Asyalıların insan kaçakçıları tarafından Türkiye üzerinden Yunan adalarına illegal bir şekilde kaçırıldığını karşımıza çıkardı. Vize muafiyetinin bu kaçakçılığı daha da arttıracağı düşüncesindeler. Oysa bunun hiç alakası yok, biz vize muafiyetini sadece Türk vatandaşlarına istiyoruz” dedi.

9 hatta turist taşınıyor

Hem Türk hem Yunan gümrük görevlilerinin hassas olduğunu söyleyen Zannikos, “Türkiye ile Yunan adaları arasındaki dokuz hatta taşınan turistler dışında özel yatlarla da çok sayıda zengin Türk turisti adalara gelmekte. Bu adalardaki Yunan esnaf, özlemle Türk turistlerin gelmesini bekliyor” dedi. Zannikos, Türk pasaport sahiplerine 48 saatlik Yunan adaları için vize muafiyeti uygulanmaması gerektiğin söyledi.

Sakız Adası’nda faaliyet gösteren Victor Travel’in sahibi Victor Moulakis de, uzun yıllardan beri Türkiye ile Yunanistan arasında turlar organize ettiklerini vurgulayarak, “Vize muafiyeti Türkiye’ye de uygulanırsa çok yerinde olur kanısındayım.  Bu da Ege’deki Yunan adalarını açıdan ihya edecektir” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title