Haberler

Babasının Cenazesi İçin 'Kadına Şiddetle Mücadele'ye Bağış İstedi

TOBB Kadın Girişimci Kurulu Başkanı ve Hey Tekstil'in Sahibi Aynur Bektaş'ın Babası Ali Uzuner Vefat Etti. Vefat İlanında Cenazeye Çiçek Gönderilmemesi ve Dileyenlerin Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Eden Kamer Vakfı'na Bağış Yapabileceği Belirtildi.

TOBB Kadın Girişimci Kurulu Başkanı ve Hey Tekstil’in sahibi Aynur Bektaş’ın babası Ali Uzuner vefat etti. Vefat ilanında cenazeye çiçek gönderilmemesi ve dileyenlerin kadına karşı şiddetle mücadele eden KAMER Vakfı’na bağış yapabileceği belirtildi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimci Kurulu Başkanı, Hey Tekstil’in sahibi ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) eski başkanı Aynur Bektaş’ın babası Ali Uzuner vefat etti. Aile’nin Hürriyet Gazetesi’ne verdiği vefat ilanında, cenaze törenine çiçek gönderilmemesini ve dileyenlerin kadına karşı şiddetle mücadele eden KAMER Vakfı’na bağış yapabileceğini belirtmesi dikkat çekti. Her fırsatta kadınların haklarını korumaya çalışan, kadın girişimcilerin önünün açılması gerektiğini söyleyen Aynur Bektaş’ın babasının cenazesinde bile kadınlara yararlı olmaya çalışması pek çok kişiyi duygulandırdı. KAMER Vakfı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadına yönelik şiddeti, tecavüz, cinayet ve kadının uğradığı haksızlıkları ortaya çıkarıp çözüm bulmak için 1994 yılında kurulmuştu.

Kadının kaderi değişmeli

Aynur Bektaş, sivil toplum kuruluşlarında aldığı rollerin yanı sıra şirketinin yatırmlarıyla da Türkiye’de kadının kaderini değiştirmeyi hedefliyor. Çankırı, Nevşehir, Kastamonu ve Batman’da kurduğu tekstil fabrikalarında binlerce kadını çalıştıran Bektaş, en son Batman’da gerçekleştirdiği yatırımda kadın çalışanlara öncelik tanıdığını söylemişti. Güneydoğu’ya yatırım çekecek GAP Kalkınma Platformu’na seçilen ilk işkadını olan Bektaş, "Kadınlar, bölgenin kalkınmasında önemli rol üstlenecek. Biz, AB’ye bu kadınlarla gireceğiz. Onların yetiştirdiği çocuklar, onların ekonomik bağımsızlıkları, bu bölgedeki refah ve kadın bilinciyle AB’ye gireceğiz" dedi

Evden çık ve çalış

Türkiye’de girişimci kadın sayısının çalışan kadın sayısına oranının yüzde 1.2 olduğuna ve bu sayının 72 bin civarında bulunduğuna değinen Bektaş, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bırakın girişimciliği, kadının çalışabileceği alan yok. Töre cinayetleri ve intiharlarla anılıyorlar. Öncelikle kadınları evden çıkarıp çalışma hayatına sokmalı sonra girişimci yapmalı. Kadını iş sahibi yapacak sektörler ise tarım ve tekstil" diye konuşmuştu.

Başbakan telefonla aradı

Ali Uzuner’in Çankırı Çerkeş İlçesi Çarşı Camii’deki cenaze törenine aralarında TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayicileri Meclis Başkanı Umut Oran dahil tekstil sektöründen bazı temsilciler de katıldı. Bektaş Ailesi’nin yatırımıyla gerçekleşen bazı fabrikaların açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Aynur Bektaş’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Kadına eğitim yetmez para da kazansınlar

AYNUR Bektaş, TOBB Kadın Girişimci Kurulu’nun, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde kadınlara yönelik hazırladığı projeleri şöyle özetlemişti:

 AB fonlarından yararlanarak 15 bin kadına organik tarım eğitimi verilecek

 Organize sanayi bölgelerinde açılacak yerlerde iş öğretilecek

 Sadece eğitim yetmiyor, para kazandırılmalı

 Batman’daki fabrikada kafeterya yaptırıyoruz. Kadınlar işletecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title