Haberler

Aslanlı Köşkü'ne, Gür'den 23.8 Milyon Lira

Türkiye'nin En Değerli Gayrimenkulleri Arasında Yer Alan Boğaz'daki Aslanlı Köşk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yakın Dostu İşadamı Remzi Gür Talip Oldu.

Türkiye’nin en değerli gayrimenkulleri arasında yer alan Boğaz’daki Aslanlı Köşk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu işadamı Remzi Gür talip oldu.

Toprakbank’ın eski sahibi işadamı Halis Toprak’ın borçlarına karşılık Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu ve satışa çıkardığı Aslanlı Köşk için dün düzenlenen açık artırmayı 23 milyon 800 bin lira bedelle Hakan Beroğlu’nda kazandı. Beroğlu’nun, Başbakan’ın aile dostu işadamı Remzi Gür adına ihaleye katıldığı ve köşkü Remzi Gür için teklif verdiği öğrenildi. TMSF Binası’ndaki Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açık artırmada, 21 milyon 368 bin lira muhammen bedele sahip köşk, 16 milyon 150 bin liradan açık artırmaya sunuldu. 69 kez pey sürülen ihale sonucunda Hakan Beroğlu, 23 milyon 800 bin lira ile en yüksek teklifi veren oldu.

10.1 dönümlük lebiderya

Aslanlı Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, 82 numara, Sarıyer adresinde bulunuyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parselde tescilli 8.721,73 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk, misafirhane ve eski eser bir bina da bulunuyor. Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut. Birlikte kullanılmakta olan parseller arasında ayırıcı duvar bulunmuyor. 1.173 metrekare kullanım alanlı Köşk’te, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor.

Başbakan Erdoğan ve eşi evinde kalıyor, çocuklarına burs verdi

RAMSEY London, KİP ve Emilio Bosco markalarının sahibi Gürmen Group’un patronu olan işadamı Remzi Gür, kamuoyunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de okuyan çocuklarına burs veren işadamı olarak tanındı. Başbakan Erdoğan ile Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tanışan ve dostluğunu ilerleten Remzi Gür, son birkaç yıldır da Başbakan ve eşini, Ayvalık’taki yazlığında ağırlamasıyla gündeme gelmişti. Remzi Gür, 1990’lı yıllarda memleketi Kastamonu’nun Araç ilçesine yaptığı yatırımla büyümeye başlamıştı.

Toprak’tan 420.8 milyon dolarlık dava

TOPRAK Holding’den yapılan açıklamada ise TMSF aleyhine 420.8 milyon dolarlık dava açılacağı belirtilerek şunlar söylendi: "Aslanlı Köşk’ün metrekare satış fiyatı 1.470 dolara karşılık geliyor. Önceki gün yine TMSF tarafından 58 milyon TL bedelle satılan Afif Paşa Yalısı’nın metrekare satış fiyatı 16.200 dolardı. Afif Paşa Yalısı’ndan neredeyse 5 kat daha fazla arsaya sahip Aslanlı Köşk’ün satış fiyatı ile Afif Paşa Yalısı’nın satış fiyatı arasında fahiş fark söz konusu. Hem 115 metre cephesi, hem de büyüklüğü açısından avantajlara sahip olan Aslanlı Köşk’ün değerinin en azından Afif Paşa Yalısı ile aynı olduğunu düşünürsek Aslanlı Köşk’ün değerinin 164 milyon dolar olması gerekirdi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title