Haberler

6 Bin Lira ile Yola Çıkıp Vergi Rekortmeni Oldular

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı, 2012 yılı gelirler vergisi rekortmenlerini açıkladı.

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı, 2012 yılı gelirler vergisi rekortmenlerini açıkladı. İlk iki sırayı; 33 yıl önce, bugünün 6 bin lirasına denk gelen sermayeyle ortaklık kuran ve halen enerji dağıtım, mermer, gıda ile iletişim sektörlerinde faaliyet gösteren Bereket Enerji'nin ortakları Ceyhan Saldanlı ile Ali Yağlı aldı.

Üniversite eğitimi aldıkları 1971 yılında tanışan Ceyhan Saldanlı ile Ali Yağlı yakın arkadaş oldu. Elektrik mühendisi olan ikili, 1980 yılında bugünün 6 bin TL'sine denk gelen sermaye ile kiralık bir fabrika binasında Elsan Elektrik firmasını kurdu. 1990'lı yılların başında hidroelektrik santralleri kurmaya başlayan Saldanlı ile Yağlı, bugün yurt genelinde 16 hidroelektrik santrali, 3 ayrı bölgedeki rüzgar enerjisi santralleri ile elektrik de üretiyor. Sahibi oldukları Bereket Enerji, Denizli, Aydın ve Muğla'nın ardından, geçen aralık ayında İzmir ve Manisa'nın elektrik dağıtımını aldı. Grubun lokomotifi ise enerji sektörü oldu. Mermer, gıda ve iletişim sektörlerinde de faaliyet gösteren şirketlere sahip Bereket Enerji Grubu, 1 milyar 500 milyon TL öz sermayeye ulaştı.

Ceyhan Saldanlı ile Ali Yağlı, 33 yıllık yolculukta Denizli'nin vergi rekortmeni olmanın gururunu yaşıyor. Geçen yıl gelir vergisi sıralamasında Ceyhan Saldanlı üçüncü, ortağı Ali Yağlı ise dokuzuncu sırada yer aldı. Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı, 2012 yılı gelir vergisi rekortmenlerini açıkladı. İlk sırayı 1 milyon 854 bin lira gelir vergisiyle Ceyhan Saldanlı aldı. Listenin ikinci sırasında ise 680 bin 847 TL gelir vergisiyle Ali Yağlı yer aldı. Listenin üç ve beşinci sırasında bulunanlar, adlarının açıklanmasını istemezken, 4'üncü sırayı 648 bin 555 lira vergi ile Habib Kızıltaş, 6'ncı sırayı 551 bin 827 TL ile Muammer Özdemir, 7'nci sırayı ise 456 bin 893 TL ile Vedat Erikoğlu elde etti. Listede, Sedat Erikoğlu 426 bin 422 TL gelir vergisi ile 8'inci sırada yer alırken, Seyfettin Başer 414 bin TL ile 9'unculuğu, Hüseyin Erikoğlu ise 321 bin 979 TL ile 10'uncu sırayı elde etti. Geçen yıl ilk 10 içinde yer alan vergi rekortmenlerinden, bu yıl aynı listeye Ceyhan Saldanlı, Ali Yağlı, Habip Kızıltaş, Muammer Özdemir girdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ceyhan Saldanlı Muammer Özdemir Ali Yağlı Denizli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title