Haberler

İSRAİL'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için tüm okullarda saygı duruşu yapıldı

Güncelleme:

İSRAİL'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleşti. Zeytinburnu Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nde de öğretmen ve öğrenciler 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törene Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetinkaya da katıldı.

İstanbul'daki okullarda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, kent genelindeki okullarda bayrak töreni sırasında saygı duruşu gerçekleştirildi.

Zeytinburnu'ndaki Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi'ndeki bayrak töreninde konuşan okul müdürü Emine Seval Yardım, dünyanın gözü önünde Filistin'de büyük bir insanlık suçu işlendiğini söyledi.

Yardım, İsrail'in, çocuk, yaşlı, hasta demeden masum insanları katlettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"İsrail yönetimi, Müslümanlar için kutsal kabul edilen Kudüs ve Mescid-i Aksa'da sistematik bir işgal ve yok etme politikasını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bu uğurda Filistinlilerin evlerini yıkmakta, el koymakta, orada yaşayanları bölgeden silmeye çalışmaktadır. Filistinli Müslümanlar kendi vatanlarında günlük hayatlarını dahi sürdüremez hale gelmişlerdir. İsrail yönetimi keyfi tutuklamalarla halkı sindirmekte ve onları ülkelerini terk etmeye zorlamaktadır. Bugün gelinen noktada artık Filistin davası sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki bütün insanların meselesidir."

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Kartal'daki Medine Tayfur Sökmen İlkokulu'nda da öğrenciler, İsrail'in Filistin'e saldırılarında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: AA / Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı İsmail Çetinkaya Anadolu Lisesi Samiha Ayverdi Zeytinburnu Çetinkaya Filistin İsrail Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title