Haberler

Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergi ve Gösterisi

Güncelleme:

Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu büyük sergi ve gösterisi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sergi ve gösteri açılışı Türk İşaret Dili Öğretmeni Şerife Kılbay'ın kursiyerleri eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile yapıldı. Ardından Hafızlık Kursu öğretmeni Mehmet Korkmaz'ın kursiyeri Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise yaptığı konuşmada halk eğitimi merkezinin yaptığı çalışmalardan övgüyle söz ederken, merkezin yapmış olduğu hizmetlerin Bayrampaşa için büyük bir kazanım olduğunun altını çizdi. Halk eğitimi merkezinin yıl içinde açtığı kurslar ve kursiyer sayıları da açıklandı.

Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu büyük sergi ve gösterisi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sergi ve gösteri açılışı Türk İşaret Dili Öğretmeni Şerife Kılbay'ın kursiyerleri eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile yapıldı. Ardından Hafızlık Kursu öğretmeni Mehmet Korkmaz'ın kursiyeri Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise yaptığı konuşmada halk eğitimi merkezinin yaptığı çalışmalardan övgüyle söz ederken, merkezin yapmış olduğu hizmetlerin Bayrampaşa için büyük bir kazanım olduğunun altını çizdi. Selamlama konuşmasının ardından Müzik Öğretmeni Ateş Karaduman'ın hazırlamış olduğu Çocuk Korosu sahneye çıktı. Onu Müzik Öğretmeni Nisanur Bayram'ın Piyano-Keman kursiyerleri ile Müzik Öğretmeni Eren Satıroğlu'nun Keman-Piyano kursiyerlerinin dinletisi takip etti.Halk Oyunları Öğretmeni Cemile Durak'ın hazırlamış olduğu Artvin Yöresi Ekibinin enfes gösterisi ile müzikal etkinlik son buldu.

Halk eğitimi merkezinin yıl içinde spor branşında açmış olduğu kurslarda Wushu Kung-Fu öğretmeni Cengiz Candaş'tan eğitim alan kursiyeler bir gösteri yaptı. Taekwondo öğretmeni Şükrü Baran'ın sporcuları sahne aldı. Güreş öğretmenleri Başpehlivan Abdullah Güngör ve Muhammet Muhsin Yıldız'ın güreş takımları da izleyiciden tam not aldı. Bayrampaşa Halk Eğitimi Merkezi Güreş Takımı Mayıs 2023'te İstanbul'da yapılan güreş müsabakalarında ikinci olmuştu. Gösterinin sonunda mehteranlar sahneye çıktı. Mehter Öğretmeni Yüksel Ülker'in Mehteran Takımı performans sergiledi.

1 yıl içinde açılan 168 dini eğitim kursları yapıldı. Bu kurslarda 2 bin 339 kişi eğitim aldı. 34 müzik ve gösteri sanatları kurslarında 644, 33 spor kursunda 696 öğrenci eğitim aldı. Bir yıl içinde açılan tüm kursların sayısı bin 103; eğitim gören kursiyer sayısı ise 27 bin 269 olarak gerçekleşti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Mehmet Akif Ersoy Mehmet Akif Ersoy Mehmet Korkmaz Atila Aydıner Akif Ersoy Bayrampaşa Akif Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title