Haberler

Eğitim Bir-Sen'den Arakanlılara Yardım

Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi kadın komisyonları tarafından bir etkinlikte toplanan 23 bin 500 liralık bağış, Arakanlılara gönderilecek.

Çorba ikramı programından elde edilen bağış, Arakanlı Müslümanlara ulaştırılmak üzere Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği'ne teslim edildi.

Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Hayrunnisa Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Arakanlıların kendi topraklarında yaşayamaz hale getirilerek, çok zor koşullarda komşu ülkelerin vicdanlarına sığınmaya sürüklendiğini vurguladı.

Myanmar'daki Arakanlıların yarıdan fazlasının açlık ve yoksullukla boğuştuğuna dikkati çeken Yavuz, "Baskı ve zulümle ya ülkeyi terk etmek zorunda kalıyorlar ya da ölümü bekliyorlar. Kanlı katliamlara da maruz kalan Arakanlılar tüm dünyanın gözleri önünde etnik soykırıma uğruyor. Son katliamlarla 30 binden fazla Arakanlının öldürüldüğü ve yüz binlercesinin de Bangladeş ve diğer komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığını biliyoruz. İnancımız gereği onlara bir nebze de olsa faydalı olmaya, yardım etmeye çalıştık. Büyük Eğitim-Bir-Sen ailesine hedefimizin de çok üzerinde gerçekleşen katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu zulüm karşısında kayıtsız kalamazdık"

Eğitim-Bir-Sen Sakarya 2 Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Özlem Bağcı da Birlemiş Milletler raporlarına göre Rohingya Müslümanlarının, dünyada en çok haksızlığa uğrayan, zulüm gören etnik gruplardan biri olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Myanmar hükümetinin yok sayma politikaları ve Budist çetelerin saldırılarının, Müslümanların bu bereketli topraklardan silinip yok edilmesini amaçladığını vurgulayan Bağcı, "Toplam nüfusu 3,5 milyonu bulan Rohingya Müslümanlarından yalnızca 800 bini ana vatanları Arakan'da yaşayabiliyor. Geriye kalanlar ise farklı ülkelerde mülteci olarak hayatlarına devam etmeye çalışıyor. Budist çeteler, korkunç şekilde kadın çocuk demeden Müslümanları katlederken bizler Allah'a inanan insanlar olarak bu zulüm karşısında kayıtsız kalamazdık." değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın ise Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi'nin desteğini her zaman yanlarında gördüklerini ve hissettiklerini belirtti.

Arakanlılar için yapılan bağışların en hızlı şekilde yerine ulaştırılacağını bildiren Aydın, destekleri için dernek üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Aydın Eğitim Bir Sen Myanmar Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title