Haberler

Eğil Newroz Ateşiyle Oynadı!

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bir araya gelen kalabalık grup Newroz ateşini yakarak halay çekti.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde vatandaşlar ilk Newroz ateşini yaktı. Kutlamaya, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Eğil Belediye Eş Başkan Adayı Petek Çapanoğlu ve Mahmut Yokuş da katıldı.

Alanda, BDP bayrakları açılırken, sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı. Kutlamada konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Tan, yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek, "Türkiye ve Kürdistan'ın kalbi seçimlerde atacak. Bu seçimlerde halklar özgür olacak mı? Ya da Tayyip Erdoğan'ın diktatörlüğü devam edecek mi? Onu göreceğiz. Tayyip Erdoğan ve arkadaşları 'biz demokratikleşmeye gideceğiz' dediler. 10 bin Kürt siyasetçi içerde bir o kadar da kişi dağda. Böylemi demokratikleşmeye gideceksiniz. İlker Başbuğ dışarıda Hatip Dicle halen içerde. Ergenekon'dan yargılananlar ve ayakkabı kutularını çalanlar dışarıda ama on binlerce Kürt siyasetçi içerde" şeklinde konuştu.

Tan'ın konuşmasının ardından Newroz ateşi yakıldı. Yurttaşlar yakılan ateşin etrafında uzun süre halay çekerken, bazı yurttaşlar ise ateşin üstünden atladı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Petek Çapanoğlu Nevruz Bayramı Diyarbakır Altan Tan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title