Haberler

Ege Denizi'ndeki Deprem

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu: "Şu ana kadar en büyüğü Saros Körfezi'nde 5.3 olarak gerçekleşen 20 artçı deprem meydana geldi"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Ege Denizi'ndeki depremin ardından şu ana kadar en büyüğü Saros Körfezi'nde 5.3 olarak gerçekleşen 20 artçı depremin meydana geldiğini bildirdi.

Nurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğündeki depremin, Gökçeada'nın 40 kilometre kadar batısında, 25 kilometre derinlikte meydana geldiğini söyledi.

Ege Denizi'ndeki depremden 8 dakika sonra, Saros Körfezi'nde 5.3 büyüklüğünde artçı meydana geldiğini ifade eden Nurlu, şu ana kadar 2.8 ile 5.3 arasında 20 artçı deprem meydana geldiğini bildirdi.

Depremde can kaybı ve büyük çaplı hasarın söz konusu olmadığını belirten Nurlu, AFAD il müdürlüklerinin de bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Murat Nurlu Ege Denizi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title