Haberler

Efsane Aktör Sinemaya Veda Etti

Hollywood'un En Ünlülerinden Amerikalı Aktör Paul Newman, Artık Film Çevirmeyeceğini Açıkladı.

Hollywood'un en ünlülerinden Amerikalı aktör Paul Newman, artık film çevirmeyeceğini açıkladı.

Newman, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, sinema kariyerine son  vermesine gerekçe olarak, artık istediği düzeyde bir aktör gibi  çalışamamasını gösterdi.

Newman, "Hafızanızı kaybetmeye başlıyorsunuz, güveninizi kaybetmeye  başlıyorsunuz, yaratıcılığınızı kaybetmeye başlıyorsunuz. Sinema  sayfıasının artık kesin kapandığını düşünüyorum" dedi.

İnternetteki "imdb" sitesi bir süre önce, "Butch Cassidy and the  Sundance Kid" adlı filmle kariyerini noktalayacak olan Paul Newman'ın,  bu film için 1973 yılından beri birlikte rol almadığı Robert Redford ile  görüşmelere başladığını bildirmişti.

Son olarak "Cars" adlı animasyonda bir otomobili seslendiren, ancak 4  yıl önce rol aldığı "Road to Perdition" adlı yapımdan bu yana kamera  karşısına geçmeyen Newman, eski dostunun da kendisine son filminde eşlik  etmesini ümit ediyor.

        

TAM BİR EFSANE

        

1925 yılında dünyaya gelen Paul Newman, spor eşyaları satan bir ailenin  oğluydu. Yale Üniversitesinden mezun olduktan sonra sanat dünyasına  Broadway'de adım atan Newman, ilk sinema filmi olan "Silver Chalice"i  1954 yılında çevirdi.

Daha sonra yapımcıların dikkatini çekerek pek çok başarılı film  çalışmasına imza atan sanatçı, ilk Oscar adaylığını 1958 yılında "Kızgın  Damdaki Kedi-Cat on a Hot Tin Roof" filmiyle elde etti.

Sanatçı, daha sonra 1961'de "The Hustler", 1963'te "Hud", 1967'de "Cool  Hand Luke", 1968'de "Rachel Rachel", 1981'de "Absence of Malice",  1982'de "The Verdict", 1994'te "Nobody's Fool", 2002'de "Road to  Perdition" adlı filmlerle Oscar ödülüne aday gösterildi.

1986 yılında Tom Cruise ile başrolünü paylaştığı "Paranın Rengi-The  Color of Money" filmiyle "En İyi Erkek Oyuncu" dalında altın heykelciği  kucaklayan efsane sanatçı, Oscar törenlerinde 1985'te Yaşam Boyu Onur  Ödülünü, 1993 yılında Jean Hersholt Özel Ödülünü aldı.

İlk evliliğini 1949 yılında Jackie Witte ile yapan Newman, 9 yıl süren  ve üç çocuk sahibi olduğu bu evliliğin ardından 1958'de boşandı. İkinci  evliliğini oyuncu Joanne Woodward ile yapan sanatçı, bu evlilikten de üç  çocuk sahibi oldu. Çift, 47 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.

Filmlerindeki başarıları kadar esprili kişiliğiyle de tanınan Newman'ın  şu nükteli sözlerinde bunu görmek mümkün: "Filmlerimin ne kadar hasılat  elde ettiğinden çok, evde yaptığım salata soslarının lezzetiyle  ilgileniyorum".

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title