Haberler

Edirne Valisi Canalp, 3. doz aşısını gurbetçiler için kurulan sınırdaki Mobil Aşı Merkezi'nde oldu

Güncelleme:

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, 3. doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını, Kapıkule Sınır Kapısı'nda kurulan Mobil Aşı Merkezi'nde yaptırdı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, 3. doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını, Kapıkule Sınır Kapısı'nda kurulan Mobil Aşı Merkezi'nde yaptırdı.

Kapıkule'de gurbetçilere yönelik çalışmaları inceleyen Vali Canalp ve eşi Ayten Canalp sınır kapısından giriş ve çıkış yapan vatandaşlar için kurulan Kovid-19 Aşı Merkezi'ne geldi.

Vali Canalp ve eşi burada 3. doz Kovid-19 aşısını yaptırdı.

Kapıkule'de vatandaşlara aşı hizmeti verdiklerini dile getiren Canalp, "Gurbetçilerimiz yurt dışında aşılarını olamadıysa, Türkiye'ye geldiklerinde ücretsiz olarak burada aşı merkezimizde sağlık personelimiz onları bekliyor olacak. İstedikleri gibi çok kısa sürede hemen aşılarını olup, belli bir bekleme süresinin sonunda gurbetçiler yollarına devam edebiliyorlar." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 3. doz aşısının tanımlandığını belirten Canalp, örnek olmak amacıyla aşısını Kapıkule'de yaptırdığını ifade etti.

Sırası gelen vatandaşlara aşılarını olmaları tavsiyesinde bulunan Canalp, Edirne'nin aşılama oranında en önde gelen illerin başında yer aldığına dikkat çekerek, "Sağlık Bakanımız tarafından açıklama yapılmıştı. 2. doz aşılamada Türkiye şampiyonuyduk. Türkiye'de toplam aşılamaya bakıldığı zaman yine en fazla aşılama yapan il biziz." diye konuştu.

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusa göre aşılama oranı Edirne'de yüzde 74,6 olarak açıklandı. Bu orana göre, Türkiye genelinde en çok aşı yapılan iller arasında Edirne 4. sırada yer aldı.

Aşılamanın başladığı tarihten bu yana Edirne'de toplam 428 bin 951 doz aşı yapıldı.

Edirne'deki aşılama başarısı

Edirne'de Vali Canalp'in talimatıyla kurulan Aşı Çağrı Merkezi, kentteki aşılama oranının yükselmesine katkı sağladı.

Çağrı merkezinde, aşı randevusu kaydı olmayan vatandaşlar tespit edilip kendilerine ulaşıldı.

Aşı tereddüttü olanlar çağrı merkezi aracılığıyla sorularının yanıtlarını uzmanlardan aldı. Aşıya gelme imkanı olmayanlar için bulundukları alanlarda aşılama gerçekleştirildi ya da randevu alamayanlar adına randevular oluşturuldu.

Seyyar aşı ekipleri de köylerde aşılama faaliyetlerini sürdürdü. Sınır kapısına kurulan merkezle de yurda giren gurbetçilerden aşı olmak isteyenlere bu imkan sağlandı.

Kaynak: AA / Güncel

COVIRAN Bereket Ekrem Canalp Türkiye Edirne Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title