Haberler

Edirne Kent Müzesi Taksicilere Tanıtıldı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, taksi durağı başkanları ve taksici esnafı ile bir araya geldi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, taksi durağı başkanları ve taksici esnafı ile bir araya geldi.

Tanrıkulu, müzede düzenlediği toplantıda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın girişimleriyle son yıllarda Edirne'ye gelen turist sayısında gözle görülür artış yaşandığını söyledi.

Edirne'nin tanıtımında taksici esnafının çok büyük bir katkısının olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Müze deyince ister istemez aklınıza hemen Etnoğrafya Müzesi geliyor. Oysa ki bu güzide kentimizin bir de şu an içinde bulunduğumuz bir Kent Müzesi var. Sizler Edirne'ye gelenlerle birebir ilk teması kuran kişisiniz. Onlara Edirne'den bahsederken Edirne Kent Müzesini de anlatın istiyoruz" dedi.

Tanıtım ve turizm geliştikçe Türkiye'nin her yerinden insanların Edirne'ye gelmeye başladığını kaydeden Tanrıkulu, taksici esnafının da dünyanın turizm ve tarihi ile ünlü diğer şehirlerindeki meslektaşları gibi yaşadıkları kenti iyice öğrenip bilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye olarak çeşitli zamanlarda Edirne Kent Müzesinde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini ifade eden Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mesela Bülbül Adası'nı bilmek zorundayız. Arda Nehri'nin nereden geçtiğini, hangi ülkeyle sınır yaptığını bilmek zorundayız. Hangi ünlü çok büyük ve dünyaca kıymetli heykeltraşımızın Edirneli olduğunu bilmek zorundayız. Hangi yazarımızın, 'Suyu Arayan Adam' romanında Edirneyi anlattığını bilmek zorundayız. Atatürk'ün kaç defa Edirne'ye geldiğini veya hangi tarihlerde geldiğini bilmek zorundayız. Yaşadığımız yerle ilgili yaşadığımız anla ilgili her şeyi bilmek zorundayız. Bu toplantılara belirli aralıklarla devam edeceğiz. Edirne Kent Müzesinin kenti anlatan çok kıymetli bir görevi var. İnsanlara yaşadığı şehri anlatıyor. Yaşadığı şehrin geçmişindeki ve şu andaki bilgilerini paylaşıyor. O yüzden kent müzeleri dünyanın her yerinde özellikle kadim şehirlerde çok önemlidir. Edirne'de yaşarken her gün yeni bir şeyle karşılaşıyoruz. Boşuna sultanların şehri, şehirlerin sultanı demiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Tanrıkulu Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title