Haberler

Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediyesi, Uluslararası İdealkent Ödüllerinde 2 ödül kazandı.

Edirne Belediyesi, Uluslararası İdealkent Ödüllerinde 2 ödül kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası İdealkent Ödülleri, UNESCO'nun Paris'teki genel merkez binasında düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Edirne Belediyesi, "Eski Elektrik Fabrikası Restorasyonu Projesi" ve "Selimiye Camisi Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi" ile 2 ödül kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentin 1400'den fazla tescilli esere sahip şehir olduğunu belirtti.

Kentin, metrekare başına düşen tarihi eser sıralamasında Floransa'dan sonra ikinci olduğunu belirten Gürkan, "Edirne'de sadece belediye değil bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri çok büyük bir restorasyon çalışması içerisindeyiz." dedi.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Özçuhacı, Ali Yazıcı, Ayhan Dinç, Necamettin Attay ve İsmail Demirhan ile Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar ve Fen İşleri Müdürü Okan Gökerküçük de katıldı.

TÜ'de "Temel Sanat İşleri" sergisi

Trakya Üniversitesinde (TÜ) "Temel Sanat İşleri" sergisi açıldı.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Ayhan Çetin'in, "Temel sanat eğitimi" dersi alan birinci sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan "Temel Sanat İşleri" sergisi, fakültenin fuaye salonunda açıldı.

Resim, grafik ve heykel bölümünde öğrenim gören öğrencilerin kağıt üzerine yaptığı 175 çalışma ve 100'e yakın strüktürle elde edilen enstalasyonun sergilendiği sergi, Fakülte Dekanı Prof. Melihat Tüzün'ün katıldığı programla açıldı.

Açılışta konuşan Tüzün, temel sanat eğitimi dersinin öneminden ve öğrencilere sağladığı katkılardan bahsederek sergiye destek veren öğrencilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılışa katılan öğrenci, akademisyen ve sanatseverler sergiyi gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title