Haberler

Duterte Statüsü Tartışmalı 9 Adayı İşgal Etmek İçin Emir Verdi

Güncelleme:

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Güney Çin Denizi'nde statüsü tartışmalı 9 adayı işgal etmek için orduya emir verdiğini açıkladı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Güney Çin Denizi'nde kendi kontrollerindeki statüsü tartışmalı ada ve resiflere halkın yerleşmesi çağrısında bulundu. Duterte orduya da adaları işgal etmeleri emri verdiğini söyledi.

"HERKES ORADAKİ ADALARI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Sputnik'in haberine göre Palawan adasındaki askerleri ziyaretinde konuşan Duterte "Herkes oradaki adaları ele geçirmeye çalışıyor. O yüzden bu üzerinde yerleşim olmayan adalarda yaşasak iyi olur" dedi.

Palawan adası, üzerinde Filipinler, Vietnam, Brunei, Malezya ve Tayvan'ın hak iddia ettiği 'Spratly' olarak anılan ve yaklaşık 9 adet ada, resif ve kayacıktan oluşan adalara yakın bir noktada bulunuyor.

"ADALARA FİLİPİNLER BAYRAĞI DİKMENİN ZAMANI GELDİ"

"Adalara gidip üzerlerine Filipinler bayrağı dikmenin zamanı geldi" diyen Duterte "Silahlı kuvvetlere hepsini işgal emri verdim" ifadelerini kullandı.

"BİZİM OLANI GİDİP ALALIM"

Duterte "En azından bizim olanı gidip alalım ve bunların bizim olduğunu iyice anlatalım" dedi.

Filipinler Savunma Bakanlığı da adaların halihazırda Filipinler kontrolünde olduğunu duyurdu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Filipinler Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title