Haberler

Dursun Çiçek: Bizi Hdp'lileştirmeye Çalışanlar Yıllardır Onlarla Birlikte Yürüdüler

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP'nin asla HDP'ye arka çıkmadığını belirterek, "Bizi HDP'lileştirmeye çalışanlar yıllardır onlarla birlikte yürüdüler. Ölmüş Apo'yu ayağa kaldırdılar. Gizli kapılar ardında örgütle pazarlıklar yaptılar. Neler verdiler, neler aldılar" dedi. CHP Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi ve emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde CHP'nin bir kafede düzenlediği "Türkiye nereye gidiyor" panelinde konuştu. Dursun Çiçek, CHP'nin asla HDP'ye arka çıkmadığını belirterek, "CHP nasıl PKK'ya arka bahçe olan HDP'ye arka çıkar, öyle bir şey yok. Biz evrensel ilkelere, seçilmiş insanlara saygı duyulması için temel ilkelere vurgu yapıyoruz. Biz FETÖ'cü de olamayız, PKK'cı da olamayız, İŞID'ci de olamayız. Onların yardım ve yatakçılarını bütün dünya da biliyor, tüm Türkiye de biliyor" dedi. Çiçek, HDP milletvekilleri tutuklandı diye demokrasiden, hukuktan yana tavır aldıklarından dolayı kendilerinin HDP'lileştirilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Bizi HDP'lileştirmeye çalışanlar yıllardır onlarla birlikte yürüdüler. Açılım adı altında askere engel oldular. Kazılan sokakları görmezden geldiler. Ölmüş Apo'yu ayağa kaldırdılar. Gizli kapılar ardında örgütle pazarlıklar yaptılar. Neler verdiler, neler aldılar" diye konuştu. ZEKERİYA ÖZ'E PİŞMANLIK YASASINI TEKLİF ETTİ

Ergenekon davasında kendisini sorgulayan FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'e seslenen Mehmet Ali Çelebi ise, "Bizler cezaevindeyken evlendik. Eşim evlenebilmek için cezaevi dışında gelinliği ile izin bekledi. Bizler cezaevinde 12 yıl yatarımız varken evleniyor, FETÖ'cüler ise cezaevine girmeden boşandılar. Biz iki defa valizimizi alıp, özgürlüğümüzü boğazdaki martılara teslim edip teslim olurken, bunlar şimdi kaçıyorlar. FETO'cü savcı Zekeriya Öz bana pişmanlık yasasını teklif etmişti. Şimdi ben ona pişmanlık yasasını teklif ediyorum. O zaman cevabını almıştı ve örgüt üyesi yapmıştı beni" dedi. Çelebi hükümeti eleştirerek, "Ne dediler 'Şam da Cuma namazı kılacağız' ne oldu? 3 milyon Suriyeli Türkiye'de Cuma namazı kılıyor" diye konuştu. Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen ise ülkenin refahı ve ileriye gitmesi dışında dertlerinin olmadığını ifade ederek, "Benim gönlüm CHP'den yana. Başka yerde olacak halimiz yok. Bu fikirlerle bizi alacak bir parti de yok. Bu kadar ellerinde imkan varken, hala ülkeyi ileri götüremeyen insanla, aslında yaptıkları bütün uygulamalarla kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. Bu düzenin böyle yürüyemeyeceği açık" dedi. Türkşen, Kumpas mağduru olarak cezaevinde yattığı sırada cezaevi penceresinden gördüğü manzarayı şöyle anlattı:

"İstediğiniz demir parmaklığı insanların üstüne kapatın. Çam ormanından gelen mis gibi kokuya hiçbir cezaevi parmaklığı engel olamıyor. Cezaevinin parmaklıklarından dışarıya baktığımda gördüğüm bir trafik ışığı vardı. Sürekli gece sarı yanıp sönerdi. Sarı ışık benim için medeniyete ve özgürlüğe doğru bir işaretti. Dedim ki cezaevinden çıkınca önce aileme sonra o sarı trafik ışığına sarılacağım. Çıkınca da öyle yaptım. Benim için yanıp sönen o ışık Mustafa Kemal Atatürk'tü. O ışık var olduğu sürece asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz." - Karasusakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Çelebi Dursun Çiçek Ali Türkşen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title