Haberler

Dünyanın En Büyük Yalancısı Belli Oldu

İngiltere'de Yapılan Yarışmayla Dünyanın En Büyük Yalancısı Belli Oldu. "Yalancı Johnny" Lakaplı John Graham, 2. Dünya Savaşı'nda Bir Alman Denizaltısının Dijital Televizyon Şifre Çözücülerini (Decoder) Ele Geçirmek İçin İngiltere'ye Saldırdığına Dair Hikayesiyle Yarışmayı Kazandı.

İngiltere'de yapılan yarışmayla dünyanın en büyük yalancısı belli oldu. "Yalancı Johnny" lakaplı John Graham, 2. Dünya Savaşı'nda bir Alman denizaltısının dijital televizyon şifre çözücülerini (decoder) ele geçirmek için İngiltere'ye saldırdığına dair hikayesiyle yarışmayı kazandı.

İngiltere'de her sene düzenlenen yarışma Lake District milli parkındaki Santon Köprüsü'nde yapıldı. 69 yaşındaki Graham, daha önce 5 kez daha en yalancı kişi seçilmişti. Bir sefer 2,7 metre uzunluğunda bir balık yakaladığını söyleyen "Yalancı Johnny", "Bu gerçek bir olay" diye ekledi.

İngiltere'deki bu etkinlik son zamanlarda turistlerin de büyük ilgisini çekiyor. Dünyanın birçok yerinden insanlar yarışma için İngiltere'ye geliyor. Etkinlik, 19. asırda bölgede müşterilerine uçuk kaçık hikayeler anlatmasıyla meşhur olan mahalli bir bar işletmecisi Will Ritson'ın hatırasına yapılıyor. Yarışmacılara, en büyük yalanı söylemek için 5 dakika veriliyor. Yarışmaya politikacılar ve avukatların girmesi ise yasak. Bunlar, "yalan konusunda çok mahir oldukları" gerekçesiyle yarış dışı

bırakılıyor.

(AFP-EA-EA-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500

Yorumlar (1)

En yalancı 2. Kişi:

Çok güldüm hahaha

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title